Închide

Un profesor universitar din Cluj e inclus în topul celor mai citați cercetători ai lumii, cu zeci de mii de citări și sute de lucrări publicate

Educaţie by Actual de Cluj - nov. 25, 2020 0 1200

Un profesor universitar din Cluj e inclus în topul celor mai citați cercetători ai lumii.

E vorba de un profesor emerit al universității ”Babeș-Bolyai”, Ioan Pop, care a activat decenii întregi în cadrul facultății de matematică și informatică a universității clujene. Acesta este inclus în prestigioasa listă a celor mai citați cercetători realizată în acest an și publicată de Clarivate Analytics.

Lista, realizată anual, pune în evidență cercetători cu performanțe excepționale în cercetarea academică, demonstrate prin publicarea unor articole științifice ce se situează anual, prin citări, în top 1% din domeniul lor de expertiză. Ioan Pop are peste 1.200 de lucrări în domeniul matematicilor aplicate și a fost citat, până acum, de peste 30.000 de ori în baza de date Web of Science, dintre care mai bine de jumătate doar în ultimii doi ani.

Să mai spunem că facultatea de matematică și informatică a UBB e cea mai bine cotată facultate din Cluj în clasamentele internaționale – în mare parte datorită acestor citări.

Ioan Pop s-a născut în 14 iunie 1937 în Reghin. A urmat cursurile facultății de matematică între 1957 și 1962, unde e licențiat – și de altfel aici a și rămas ca cercetător, de atunci și până la vârsta de 80 de ani: și-a început carierea de matematician la UBB încă din 1962, ca asistent cercetător, apoi lector, profesor asociat, profesor, și, din octombrie 2004, profesor emerit.

Citește și:

Profesor emerit clujean primește la 80 de ani premiu special pentru întreaga activitate după ce e printre cei mai citați români în rapoarte de specialitate

Nici un comentariu

Scrie un comentariu