Închide

Un primar clujean ar putea deveni noul președinte al Consiliului Județean

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - ian. 08, 2015 0 334

Noul președinte al Consiliului Județen Cluj ar putea fi unul dintre actualii primari din județul Cluj. PNL, cel puțin, va desemna un candidat care a fost deja validat de electorat, a precizat senatorul Alin Tișe. Se speculează că în această cursă ar putea să intre, din partea vechii gărzi PDL-iste, fie primarul orașului Huedin, Mircea Moroșan, fie primarul municipiului Turda, Tudor Ștefănie.

Senatorul clujean liberal Alin Tișe susține că Guvernul Ponta are obligația să organizeze alageri la nivelul administrațiilor care au rămas fără primari sau fără președinți de consilii județene. „Eu cred că vom avea alegeri undeva prin martie, aprilie. Sunt peste 30 de localități sau județe și chiar și colegii parlamentare descoperite. Nu se poate că acestea să rămână așa până în 2016. Iar PNL este pregătit, la nivel de Cluj, să ofere cel mai bun candidat”, a comentat Tișe. El a precizat că PNL nu-și va permite să defileze pentru președinția Consiliului Județean decât cu un candidat care a fost deja validat de electorat. „În PNL s-a stabilit deja că nu se mai face politică pe ochi frumoși, ori pe relații. S-a demonstrat că în România acest tip politică a devenit de nesuportat pentru populație, iar partidele nu-și mai permit să riște. Nu vom desemna candidatul la șefia Consiliului Județean în funcție de dorința unuia sa a altuia. Întîietate au oamenii care au confirmat în funcțiile pe care le-au ocupat, cei care au realizări și care, cel mai important, au fost deja validați de către electorat. Și avem exemple destule, fie senatori, deputați, fie primari”, a subliniat Tișe. El a mai adăugat că electoratul va avea o surpriză frumoasă din partea PNL: „Vom avea timp să ne organizăm, să facem chiar și un sondaj, dar pot să vă spun de pe acum că va fi o surpriză frumoasă”. Potivit surselor Actualdecluj.ro, în cursa pentru președinția Consiliului Județean ar putea intra, cel mai probabil, primarul din Huedin, Mircea Moroșan, sau primarul din Turda, Tudor Ștefănie. Cei doi sunt vizați tocmai pentru că se bucură de o imagine relativ bună în spațiul public, dar și pentru că nici senatorul Alin Tișe și nici senatorul MArius Nicoară (care au mai condus Consiliul Județean), nu sunt dispuși să renunțe la statutul lor actual, pentru numai un an de mandat.

Pe de altă parte, nici primarii nu sunt foarte fericiți să intre într-o astfel de cursă, fără să aibă  certitudinea că viitorul le este asigurat și după alegerile din 2016. Edilul Huedinului, Mircea Moroșan, a explicat că în definitiv el va face ceea ce îi va cere partidul, dar că nu ar intra cu inima ușoară într-o competiție pentru șefia Consiliului Județean. „Nu prea sunt încântat de o astfel de ofertă pentru că cine se duce acum la Consiliul Județean se duce pentru a se sacrifica. Acolo investițiile sunt extrem de încurcate, nu va fi o treabă ușoară, unde mai pui că nici nu apuci să faci bugetul că și vin alegerile. Practic nu apuci să faci mare lucru, de acea spun că nu prea sunt încântat de idee. Oricum, nu s-a discutat nimic oficial. Nu știm ce se va fi, e destul de complicat ce se întâmplă acum și la noi în partid”, a spus Mircea Moroșan.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare