Închide

Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană își mută una dintre scene pe Someș

ActualitateTop News by Luminiţa Silea - ian. 08, 2015 0 496

Asociația Cluj-Napoca 2021 a dat drumul unui teaser susținut grafic cu principalii piloni pe care se surține dosarul de candidatură a orașului pentru tilul europen. Centrul istoric, industriile creative, festivalurile de film dar și Someșul sunt pe listă. Una dintre scene va fi indiscutabil „instalată” pe Someș.

Un grup de lucru comun – asociație, primărie, arhitecți sau artiști se va reuni săptămâna următoare pentru a se pune de acord asupra modalităților de utilizare a Someșului pentru dosarul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană. „Ne imaginăm Someșul ca un traseu lin, spații verzi liniștite, aer proaspăt și întâlniri între oameni”, se arată într-un dintre afișele postate de Asociația Cluj-Napoca 2021, cea care se ocupă de candidatură, pe pagina oficială.

Campania Clujul Merită deschide astfel un nou capitol, în care ilustrăm și explorăm elementele cheie pe care vom construi programul Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană, invitând clujenii să descopere câteva dintre direcțiile cu potențial de dezvoltare în viitor. Credem că aceste direcții marchează energia specială pe care proiectul Capitală Culturală Europeană se poate construi şi avem toată încrederea că pot oferi resurse de valorificare a potențialului local. Construind pe baza celor cinci linii de program – WEAST (Wonder, Explore, Activate, Share, Trust), marcând cinci etape ale procesului de transformare pe care proiectul Cluj-Napoca 2021 Capitală Culturală Europeană îl generează, ne propunem să trecem la următorul nivel – în care privim în jurul nostru orașul și elementele care îl fac să fie cunoscut ca un laborator de schimbare și dezvoltare prin cultură.”, anunță pe pagina oficială de Facebook, Asociația Cluj-Napoca 2021.

cinema

Clujul merită să-și folosească imaginația

Pe lângă Someș, un alt pilon din dosar este cinematografia, de la Janovics Jeno, creatorul Hollywood-ului Transilvănean la cele două festivaluri de film ale orașului – TIFF și Comedy. De altfel, pe unul dintre afișe apare în prim plan Janovics Jeno. Dar și Cristian Grindean, implicat în proiecte ca relansarea Depozitului de filme de pe strada Maiakovsky de către organizatorii TIFF. 

Clujul merită creativitate socială

Creativitatea în Cluj-Napoca nu înseamnă doar inspirație artistică, ci și idei noi pentru oraș și pentru traiul nostru de fiecare zi. Unul dintre lucrurile care ne definesc este modul în care știm să interacționăm, să fim solidari, să ne implicăm în acțiuni care vor să schimbe în bine viața orașului”, arată Asociația.

Clujul merită recunoaștere

Un alt pilot se va concentra în jurul artele vizuale, teatru, dans, muzică și literatură. „Titlul de Capitală Culturală Europeană este o ocazie pentru afirmarea artiștilor clujeni în țară și în străinătate”, se arată într-un alt afiș.

Clujul merită să fie descoperit

Centrul istoric, străduțele ascunse, monumentele și simbolurile sunt un alt pilon al dosarului de candidatură.

Desig-ul afișelor din capania Cluj-Napoca merită au fost făcute de Asociația Fapte, cei care organizează și Festivalul Jazz in the Park. Pentru capania Asociația Cluj-Napoca 2021 a antamat un buget de câteva mii de lei care acoperă panouri, stikere, mape, agende și respectivele afișe de promovare.

Bugetul a fost de aproximativ 3500 euro și conține : concept, declinare concept pentru diferite formate, materiale personalizate și materiale outdoor. Fiecare componentă din cele trei a fost realizată de către o altă firmă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.