Închide

Un preot președinte. Proiectul jurnalistic Să fie lumină: clujeanul Radu Preda a dus Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului într-o criză profundă

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 28, 2019 0 378

Mai multe documente obținute de Să fie lumină, dar și mărturiile unor actuali și foști angajați sau colaboratori ai Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc, arată o instituție a statului român – fundamentală în misiunea ei istorică – adusă într-o criză profundă sub conducerea unuia dintre cei mai cunoscuți teologi ortodocși români, clujeanul Radu Preda.

După un mandat de mai bine de cinci ani, Preda lasă în urmă un institut fără cap, măcinat de probleme, care funcționează din inerție. Cariera clericală a teologului Radu Preda a fost, aparent, mult mai importantă pentru el decât funcția publică de la IICCMER. La capătul unui mandat catastrofal la conducerea instituției publice pe care încă o are în grijă, oamenii Bisericii îi fac și formal loc între ei: cu jumătate de an în urmă, deși avea în buzunar un nou mandat de cinci ani la conducerea IICCMER, teologul a devenit preot paroh la o biserică ortodoxă românească din Munchen. Al treilea său job, căci mai are catedra de la Facultatea de Teologie Ortodoxă de la Cluj-Napoca și încă este, formal, șeful IICCMER.

Citește aici investigația Să Fie Lumină

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare