Închide

Taximetriștii clujeni, făcuți praf la Primăria Cluj. Lider de sindicat: „Ne-am făcut de rușine. Nu am știut să ne motivăm tarifele!”

ActualitateSinteză știri locale by Actual de Cluj - nov. 28, 2019 0 1689

Taximetriștii din Cluj-Napoca încearcă de luni bune să-și majoreze tariful/kilometru. În prezent, tariful general este de 2,25 de lei kilometrul pe timp de zi.

Potrivit Gazeta de Cluj, taximetriștii au avut o discuție de peste 4 ore cu reprezentanții administrației locale și s-ar fi ajuns la un numitor comun: prețul va crește la 3.10 lei pe timp de zi/kilometru, staționarea va fi 31 de lei, iar pe timp de noapte kilometrul va fi taxat cu 4.5 lei pentru pornire, 4.5 lei distanță lei/ km și 45 de lei pe oră pentru staționare. Când? Nu se știe exact.

Aparent victorioși, taximetriștii trebuie, însă, să mai aștepte cu majorarea. Spune unul dintre liderii sindicali, Ioan Pugna, pentru aceeași sursă:

„Am fost refuzați pentru moment, am fost ieri în comisie cu domnul Tarcea și domnul Boc și ne-am făcut de rușine. Nu am știut să ne motivăm tarifele, deci luna asta nu o să fie vreo schimbare, în decembrie o să mergem cu forțe proaspete. Ne-o făcut praf cu corpul de control și cu juridicul de la primărie, ne-o demontat toată fundamentarea și acum noi trebuie să o facem din nou și să o luăm de la zero. Noi ca asociație ne-am asumat că de data aceasta nu ne-am făcut temele.”

Cert este că atunci când vor avea temele făcute, taximetriștii vor primi și majorarea mult dorită.

Citiți și:

Taximetriștii protestează în curtea Primăriei Cluj-Napoca, cer majorarea tarifelor la 3,75 lei/km și acces pe benzile dedicate de transport. ”Și noi tot transport public suntem”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare