Închide

Un pod provizoriu cu o singură bandă peste un pârâu în Cluj costă o jumătate de milion de euro

Administrație by Actual de Cluj - mart. 13, 2024 1 242

Se face pod nou pe un drum județean din Cluj, până atunci se face un pod provizoriu cu o singură bandă, care costă o jumătate de milion de euro.

E vorba de podul peste pârâul Bandou, pe drumul județean DJ 172F, la km 13+150, în localitatea Mica. La propunerea experților vechiul pod a fost demolat, ar urma să fie ridicat unul nou pe același amplasament. Podul provizoriu va avea o lungime de 18,4 metri și va dispune de o singură bandă de circulație cu o lățime de 3,5 metri și un trotuar pietonal cu o lățime de un metru și jumătate.

Traficul rutier se va desfășura alternativ pe cele două sensuri de circulație, accesul pe pod fiind coordonat cu semafoare instalate la ambele capete ale podului. De asemenea, podul provizoriu va fi prevăzut cu parapeți de protecție în lungime de 25 de metri pe ambele părți ale podului și de balustradă pe partea cu trotuarul pietonal. Valoarea estimată a contractului de construcție pentru podul provizoriu cu o singură bandă și semafoare la capete este de 2,3 milioane de lei, adică o jumătate de milion de euro, bani publici. Durata maximă de execuție a lucrărilor este de 6 luni.

 

Un comentariu

Scrie un comentariu