Închide

Un pasager a înjunghiat cu cuțitul în gât un taximetrist, în Gherla, pentru că nu avea bani să plătească cursa

ActualitateTop News by Mihai Prodan - feb. 22, 2022 0 185

Un pasager a înjunghiat cu cuțitul în gât un taximetrist, în Gherla, pentru că nu avea bani să plătească cursa.

S-a întâmplat în urmă cu un an, în noaptea dintre 19 și 20 februarie 2021. În jurul miezului nopții taximetristul a sunat de urgență la 112 și a relatat că a primit o comandă în Gherla, prin dispecerat, ocazie cu care a preluat în tânăr și în timp ce rula pe DJ109C, la aproximativ 500 de metri de ieșirea din Fizeșu Gherlii, bărbatul i-a aplicat prin surprindere mai multe lovituri cu un cuțit cauzându-i leziuni la umărul și brațul drept, mâna stângă și în zona feței.

Inculpatul locuiește în Orăștie, dar s-a deplasat frecvent în Gherla în ultimii ani, unde a avut relații cu mai multe femei. În 19 februarie anul trecut, venise la Gherla, iar la sfârșitul zilei mai avea 15 lei în buzunar, care nu-i ajungeau pentru biletul de tren înapoi. În jurul miezului nopții inculpatul a sunat de pe telefonul personal, anonimizând numărul apelantului, la o firmă de taxi solicitând o mașină în locația unde se afla la acel moment. După aproximativ trei minute, la locul indicat de inculpat a ajuns taxi-ul, a urcat pe bancheta din spate pe locul din partea dreaptă și a indicat șoferului destinația. Pe parcursul urmăririi penale inculpatul a declarat că nu avea intenția de a rămâne la locația indicată ca destinație, nu avea bani pentru a plăti contravaloarea cursei și a apelat la această strategie ca să se încălzească, întrucât îi era frig.

În timp ce taxiul se deplasa pe DJ109C, la aproximativ 500 de metri de ieșirea din localitatea Fizeșu Gherlii, inculpatul i-a solicitat persoanei vătămate să încetinească autovehiculul și apoi să îl oprească, pretinzând că îi este rău, acționând în acest mod pentru a putea fugi din mașină și a nu plăti cursa. Inculpatul avea asupra sa un cuțit, iar când persoana vătămată a încetinit autoturismul până aproape de oprire, inculpatul a lovit victima prin surprindere cu cuțitul în umărul și brațul drept. Taximetristul a oprit mașina, s-a întors cu fața spre inculpat și a încercat să se apere de loviturile aplicate de agresor, ținând palma stângă în dreptul gâtului-feței. Inculpatul a lovit victima în continuare cu cuțitul, provocându-i leziuni pe palma stângă și pe obrazul stâng.

După agresiune atât șoferul cât și inculpatul au coborât din mașină. Inculpatul a fugit pe câmp, moment în care taximetristul s-a urcat la volan și s-a deplasat către localitatea Sântioara, unde a cerut ajutor prin numărul de urgență și a așteptat ambulanța.

După comiterea faptei, inculpatul s-a deplasat pe jos, pe câmp prin vegetație, paralel cu drumul județean, până la prima casă de la intrarea în localitatea Fizeșul Gherlii de unde a apelat de pe telefonul său, de data aceasta fără a anonimiza numărul, o altă firmă de taximetrie din zonă, solicitând de urgență o mașină în locul în care se afla.

Inculpatul a fost preluat de un alt taximetrist, căruia i-a cerut să-l transporte în Dej. Ajunși în Gherla, inculpatul i-a cerut taximetristului să oprească mașina motivând că trebuie să mai ia pe cineva, iar când șoferul a oprit mașina, inculpatul a coborât și a fugit, s-a ascuns într-o scară de bloc, a sunat-o pe mama sa cerându-i să ia un taxi din Orăștie în Gherla spunându-i că a lovit o persoană și probabil e căutat de poliție. Părinții l-au preluat pe inculpat în jurul orei 4 dimineața și s-au întors acasă, unde inculpatul a fost depistat de anchetatori.

Acesta a fost condamnat la șapte ani de închisoare în regim de detenție de către Tribunalul Cluj, pedeapsă menținută în urmă cu câteva zile și de Curtea de Apel Cluj.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism Berlin.

Articole similare