Închide

Un oraș din Cluj e singurul unde comisiile de Bac sunt aduse din afară. „I-am urcat pe toți în autocar, dimineață la 6, 30 de persoane, și i-am trimis”. Din 6 fraude ieri, 5 sunt de aici

Educaţie by Actual de Cluj - iun. 27, 2017 1 1442

A început Bacalaureatul și la Cluj iar un centru de examen e mai special: e singurul unde a fost nevoie ca toți profesorii ce supraveghează buna desfășurare a acestuia să fie aduși din afara orașului. De altfel cinci dintre cei șase elevi care au încercat să copieze la proba de ieri provin de la acest centru de examen – ba chiar din aceeași clasă.

Vorbim despre orașul Huedin, cel mai mic oraș din Cluj, unde, spune inspectorul școlar general Valentin Cuibus, „toată lumea cunoaște pe toată lumea”. E singurul oraș din județ unde a fost nevoie să fie aduși supraveghetori dintr-un cu totul alt oraș. „I-am urcat pe toți în autocar, dimineață la 6, 30 de persoane, și i-am trimis”, spune Cuibus.

Amintim, ieri șase elevi au fost dați afară din examenul de Bacalaureat, în Cluj, după ce au fost prinși încercând să copieze; dintre aceștia, cinci sunt din Huedin – din aceeași clasă. „Acum patru ani am decis asta”, spune Cuibus. „Huedinul are două licee și practic dacă acolo muți profesorii dintr-o școală riști să fi avut copii în examen și nu e OK. Acum patru ani am stabilit că acolo se merge cu asistenți, supraveghetori din Cluj-Napoca. pleacă în fiecare dimineață cu un autocar”.

În Huedin susțin examenul de Bacalaureat aproximativ 180 de elevi de la cele două licee din oraș – Liceul Teoretic „Octavian Goga” și liceul tehnologic Vlădeasa, plus cei de la liceul din Gilău, din vecinătate.

Un comentariu

  1. Cand vor intelege si cei din universitati ca inca se copiaza?… si in loc sa faca tot felul de criterii de dosare cu medii de bac si din liceu mai bine ar da un concurs cinstit de admitere!!

Scrie un comentariu

Articole similare