Închide

Un ONG din Cluj construiește 15 case pentru familii cu venituri mici UPDATE Care sunt condiţiile

Actual de ClujSocial by Actual de Cluj - mai 13, 2014 0 650

O organizație non-guvernamentală din Cluj va construi 15 locuințe pentru familii cu venituri mici. Promisiunea vine azi într-un comunicat de presă care anunță deschiderea șantierului din comuna clujeană Jucu – dar şi cu câteva condiţii pentru beneficiari.

” Clujul este o comunitate cu multe resurse, dar în același timp avem încă lângă noi numeroase familii în Cluj care nu dispun de condiții decente de trai”, spune președintele Habitat pentru Umanitate Cluj, Andrei Aroneț. „Aproape un sfert din locuințele din Cluj nu dispun de o baie în casă. Mai mult de o treime din locuințe nu au niciun fel de încălzire centrală sau termoficare adecvată”.

habitat

În ultimii 15 ani, asociația non-profit a construit 82 de case, a renovat 55 și a  reabilitat peste 370 de locuințe. Noile construcții din comuna Jucu vor respecta aceleași principii de bază după care Habitat for Humanity lucrează în întreaga lume: vor fi simple, decente și accesibile, spun reprezentanții acesteia.
Locuințele se adresează mai multor categorii de familii, în funcție de spațiul util de care dispun: de la doi membri (cuplu tânăr sau familie monoparentală) pentru garsoniere de 37 mp,  la trei membri pentru apartamente de 50 mp, respectiv la familii de 4-5 membri, pentru case de 66 mp.

Familiile care trăiesc în condiții improprii, cum ar fi spații neadecvat izolate, cu igrasie pe pereți, sau fără utilități în casă, pot aplica în continuare la programul de construcție Habitat for Humanity Cluj, pentru a beneficia de una din locuințele din Jucu.

Iată şi condiţiile:

1. Nevoia și urgența unei locuințe
2. Existenta unui venit stabil, chiar daca e modest, pentru a putea plăti construcţia casei

3. Dorința familiei de a voluntaria la propria locuință și la alte locuințe.

Materialele de constructie provin din donații și sponsorizări, iar construcția este realizată de către voluntari împreună cu familiile beneficiare. Terenurile sunt concesionate de Primărie, sunt donate de persoane fizice sau familia beneficiară are propriul teren pe care construieşte organizaţia. Beneficiarii locuinţelor trebuie şi ei să contribuie la ridicarea casei şi achită costul în rate lunare, fără dobândă, pe o perioadă de până la 20 de ani. Banii colectaţi sunt folosiţi apoi pentru construcţia altor case.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare