Închide

Un nou jucător din retail în Construcții intră pe piața de la Cluj: se deschide un magazin Hornbach, are nevoie de 100 de angajați

EconomieUncategorized by Kristina Reştea - mai 14, 2021 0 1266

Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcții și grădinărit, a început procesul de recrutare pentru personalul noului magazin din Cluj-Napoca, ce va fi inaugurat în acest an. Compania vizează angajarea a 120 de persoane. Concernul german are deja șapte magazine în România.

Mari lanțuri de bricolaj, ca Leroy Merlin, Dedeman sau Brico Depot, s-au instalat deja la Cluj, cu o piață a construcțiilor estimată la 3 miliarde de euro. Unitatea Hornbach de la Cluj-Napoca se va deschide în această vară, ne-au transmis reprezentanții companiei, și , potrivit datelor prezentate anterior, acesta se construiește la intersecția străzilor Fabricii de Zahăr – Câmpina, pe un teren de 4 ha.

„Pozițiile deschise sunt cele aflate pe organigrama oricărui magazin din rețeaua noastră. O parte din echipa noului magazin a fost formată, însă, pentru a fi completă, căutăm în continuare persoane care să ocupe poziții precum șefi de raion, lucrători comerciali, lucrători recepție marfă, șoferi și casieri“, a declarat Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach România. Potrivit afirmațiilor sale, echipa de management a noului magazin este parțial formată prin promovări interne, însă au fost recrutați și candidați din exterior pentru posturile de șef de raion și director adjunct. Odată recrutați în cadrul companiei, noii angajați trec printr-un proces de instruire. În  cadrul magazinului din Cluj-Napoca 10% din personal va fi asigurat de persoane transferate din  interiorul rețelei existente, au spus reprezentanții companiei.

Concernul Hornbach  deține 161 de magazine mixte de materiale de construcții și grădinărit și magazine online, în 9 țări din Europa (Germania, Austria, Olanda, Cehia, Luxemburg, Elveția, Suedia, Slovacia și România), dintre care 7 în România (București Berceni, București Militari, București Balotești, Brașov, Timișoara, Sibiu și Oradea).

Piață de 3 miliarde de euro

Valoarea totală a pieței construcțiilor din Cluj este estimată la 3 miliarde de euro, motorul domeniului fiind segmentul locuințelor, arată un studiu publicat luna trecută. Astfel, peste jumătate dintre proiectele de construcție din Cluj sunt reprezentate de sectorul rezidențial, potrivit analizei realizate de compania de proiectare topografică Graphein, în colaborare cu firma de cosultanță IBC Focus. În ciuda contextului dificil generat de pandemia COVD-19, piața construcțiilor din Cluj se menține pe un trend ascendent, cu peste 2.000 de proiecte în diverse etape de execuție. Potrivit analizei, vedeta acestui sector rămân ansamblurile rezidențiale.

 

Sursa foto: Hornbach, Facebook

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare