Închide

Firmă IT cu sediu în Cluj caută 100 de angajați. Programatorii pot lucra de acasă, din orice oraș din țară

Economie by Kristina Reştea - mai 12, 2021 0 2395

Dezvoltatorul de solutii software 3Pillar Global, cu sediul central în Romania la Cluj-Napoca, are nevoie în acest an de încă 100 de angajați, anunță compania. Specialiștii IT vor putea lucra de la distanță, full-time, de oriunde din țară. Compania nu renunță totuși la cele trei birouri, din Cluj, Timișoara și Iași.

„Compania deschide astfel posibilitatea ca angajații să lucreze pentru o campanie din Cluj, cu toate beneficiile aferente, fără a fi nevoiți să se mute fizic în orașul de pe Someș, economisind astfel costul ridicat al chirie”, spun reprezentanții companiei.

Oricine are calificarea necesară și își dorește să lucreze în domeniul IT pentru o companie cu sediul în Cluj, o poate face de oriunde din țară, anunță reprezentanții 3Pillar. Dezvoltatorul de produse software 3Pillar Global, cu peste 1800 de angajați la nivel global, este unul dintre angajatorii care au îmbrățișat regimul de telemuncă încă dinaintea contextului pandemiei, dar are și birouri în țară. Compania nu intenționează să renunțe la birourile fizice din cele 3 centre de dezvoltare, din Iași, Cluj-Napoca și Timișoara, precizează IT-iștii, dar lansează programul de recrutare pentru profesioniști din întreaga țară. Compania are acum în România 560 de angajați, iar majoritatea lucrează de acasă în această perioadă.

“Munca remote a devenit o normă a zilelor noastre, în mod special în domeniul tech. Acest lucru este privit de către marii jucători din industria dezvoltării software precum 3Pillar Global ca pe o oportunitate – un salt major înspre transformarea digitală care propulsează România și mai puternic pe harta IT globală”, spun reprezentanții 3 Pillar.

“România reprezintă un pilon cheie al comunității noastre globale prin nivelul de competențe fantastic al specialiștilor ce activează aici în domeniul dezvoltării software. Ne dorim să aducem în echipa noastră specialiști cu competențe cheie și o bună potrivire la nivel de valori și traiectorie de dezvoltare profesională, fără a fi limitați de bariere geografice”, susține Diana Bocăneală, Senior Director Talent Management & Delivery Center Lead 3Pillar Global România.

Compania angajează oriunde în România programatori pe tehnologii precum .NET, Java, Front End, DevOps și iOS, ingineri QA și designeri UX pentru a susține dezvoltarea business-ului și portofoliului de clienți, care a crescut și datorită achizițiilor recente ale companiei.

“Ultimul an a fost pentru 3Pillar unul extrem de prosper, în ciuda contextului în care am fost nevoiți să operăm.Am reușit să implementăm soluții care să ne permită să scalăm mai rapid, să colaborăm mai ușor, de oriunde și să oferim un context propice pentru construirea de echipe performante, pe care ne dorim să le potențăm și mai mult alături de viitorii noștri colegi, de oriunde din România. Pandemia a adus provocări interesante pentru echipele noastre și din punctul de vedere al produselor pe care le construim pentru clienții noștri. Tot mai mulți dintre aceștia și-au dorit să digitalizeze mai multe componente din business-ul lor și asta ne-a oferit oportunitatea să colaborăm pentru a transforma ideile lor în produse folosite la scară largă în domeniul media, retail, financiar sau al securității. Un alt trend a fost cel în care clienții care aveau deja un produs digital, au simțit nevoia unei schimbări tehnologice majore, care să implice elemente precum: mutarea în cloud, introducerea practicilor de continuous delivery sau tranziția spre arhitecturi mult mai ușor și mai rapid de scalat”, a declarat Ovidiu Silaghi, Senior Director Product Development 3Pillar Global.

IT-ul, vedeta economiei și în pandemie

IT-ul este unul dintre sectoarele care au trecut cu bine și prin lunile dificle de criză sanitară provocată de COVID-19. Cu o economie lovită de efectele pandemiei COVID-19, România are totuși și câteva sectoare care au trecut cu plus prin aceste luni dificile: Construcțiile și IT-ul. Adică exact două domenii care contribuie puternic la economia Clujului.  „Unul din 11 angajați lucrează în domeniul IT la Cluj-Napoca, iar numărul lor crește. Avem o forță de muncă foarte pregătită și apreciată de angajatorii internaționali. Am văzut o creștere spectaculoasă în ultimul deceniu”, subliniază Muntean. În cifre: dacă în 2016 aveam peste 1200 de companii de IT în Cluj-Napoca, numărul lor a crescut cu aproximativ 20%. Clujul contabilizează peste 25.000 de angajați în acest domeniu, iar municipiul este în momentul de față a doua cea mai importantă piață IT din România, după București”, descria industria la 1 an de pandemie Bianca Muntean, manager Transilvania IT Cluster.

 

Sursa foto: The Office (Ivona Gal)

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare