Închide

Un nou focar la un centru de bătrâni din Cluj, al doilea în două zile! 45 de persoane infectate. Se deschide dosar penal. Clujul trece azi de 100 de cazuri în 24 de ore

ActualitateSănătateTop News by Catalin Suciu - sept. 17, 2020 0 1762

După ce ieri Casa Hermina din Dezmir, destinată asistenței persoanelor în vârstă, a fost închisă fiindcă au fost descoperite 48 de cazuri de infecție cu coronavirus, un alt cămin care aparține tot de Hermina a fost închis.

Aici au fost depistate 45 de cazuri de Covid-19, cele mai multe în rândul locatarilor. Este vorba de centrul pentru vârstnici din comuna Gilău. Ancheta epidemiologică este în curs.

„Avem un nou focar activ la un centru de vârstnici din Gilău, deținut de același proprietar ca și cel din Dezmir. Sunt 45 de pozitivi, dintre care 37 rezidenți (cu vârste între 65-91 ani) și 8 angajați. Aceștia vor fi transportați la spitalele Covid pentru evaluarea medicală și stabilirea parcursului terapeutic. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, infracțiune prevăzută de art. 352 NCP”, a precizat prefectul Mircea Abrudean.

Cu acest focar nou, județul Cluj va trece azi de 100 de cazuri raportate în 24 de ore. Sunt alte câteva zeci depistate în ultima zi, iar alți pacienți așteaptă rezultatele la teste.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare