Închide

Târg al producătorilor la Cluj, pe platoul Sălii Sporturilor, cu cartofi de Râșca, ceapă de Mihai Viteazu și roșii de Ceanu Mare

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 17, 2020 0 907

Târg al producătorilor la Cluj, pe platoul Sălii Sporturilor, cu cartofi de Râșca, ceapă de Mihai Viteazu și roșii de Ceanu Mare.

E vorba de Zilele Recoltei, târg ajuns la a opta ediție, ce are loc între 18 și 20 septembrie pe platoul din fața Sălii Sporturilor din Cluj-Napoca. Aproximativ o sută de producători își prezintă marfa – legume și fructe de sezon provenite din livezile și culturile locale, preparate alimentare tradiționale dar și obiecte de artizanat. Vor fi prezenți producători de legume din Lunca Someșului, respectiv cunoscutele legume de Apahida sau Jucu, dar nu vor lipsi nici ceapa de Mihai Viteazu sau roșiile de Ceanu Mare și cartofii de Râșca.

Pe lângă ardei, vinete, gogoșari, morcovi sau alte legume, vizitatorii găsesc și fructe de sezon – mere sau pere, piersici de livadă, prune și struguri. În plus la târg vizitatorii găsesc dulcețuri, gemuri, siropuri și sucuri naturale și murături tradiționale, brânzeturi din lapte de oaie, vacă, bivoliță și capră, produse după rețete consacrate, dar și specialități din carne – cârnați, jambon și slănină afumate și altele. Masca este obligatorie iar între orele 14 și 16 târgul se dezinfectează, precizează organizatorii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu