Închide

Fără să aibă vreun contract semnat, un primar clujean s-a lăudat că a început construcția la un teren de sport, fotografiindu-se cu un excavator care manevra săpături

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - sept. 17, 2020 0 1072

Primarul PNL din Băișoara, luat pe nepregătite de campania electorală pentru că nu prea avea cu ce se lăuda, a decis să inventeze că a semnat contracul de lucrări – din fonduri europene (prin FEADR) – pentru realizarea unui teren de sport. El a scos un excavator și s-a fotografiat în timp ce erau manevrate săpături:

„Începând de azi , 20.08, au început lucrările la terenul de sport din Rojină. Un teren moderrn cu vestiare și dușuri și cu toate utilitățile. E o investiție pentru copiii și tinerii noștri. Doamne ajută să le putem duce la bun sgârșit și să fim sănătoși!”, a scris primarul Ghib pe pagina personală de facebook.

Lipsa unui contract care să stea la baza acestei investiții a fost semnalată de deputatul PSD, Horia Nasra, sesizat de consilierul local  social-democrat din Bășoara, Adrian Jișa.

După câteva zile de la postarea primarului, un consilier local din comuna Băișoara, Adrian Jișa, a semnalat că lucrările la proiect au fost abandonate, după ce s-au făcut câteva poze cu două-trei săpături efectuate de un excavator, ba mai mult, surpriză, el a verificat și nu exista niciun panou cu informații referitoare la proiectul european sau cu numele firmei care a câștigat contractul pentru realizarea acelei investiții, a transmis Nasra.

Consilierul Jișa a relatat despre tentativa de manipulare pusă la cale de primarul din Băișoara, care candidează pentru un nou mandat din partea PNL, la alegerile din 27 septembrie:

„Astăzi doresc să vă prezint o constantă a manipulării, care se pare că nu mai are un sfârșit. Dacă în 20 august 2020 se anunța cu mare fast începerea lucrărilor la investiția având ca obiect: Teren de sport și vestiare, racorduri și branșamente la utilități, în localitatea Băișoara, Comuna Băișoara, Județul Cluj, astăzi observ cu stupoare, că lucrarea a fost abandonată. Mai mult de atât, deplasandu-mă pe șantierul lăsat de izbeliște, nu am văzut nici un panou informativ cu informații cuprinzând: denumirea proiectului, denumirea beneficiarului, denumirea programului prin care a fost finanțată investiția, valoarea proiectului, denumirea executantului, numărul autorizației de construire, data de finalizare a lucrării. Lipsind toate aceste aspecte mai sus menționate, nu pot decât să merg cu gândul spre ideea conform căruia, nu există oficial, nici o firmă care să demareze lucrările cuprinse în baza contractului de finanțare, iar postarea să fi fost doar în scop electoral. În caz contrar, aștept cu mare drag publicarea informațiilor mai sus enumerate”, a comentat Adrian Jișa (Foto jos).

Consilierul Jișa a mers mai departe, transmițând o solicitare scrisă executivului Primăriei comunei Băișoara, iar răspunsul oficial a venit, cum era de așteptat: Nu există niciun contract semnat pentru începerea lucrărilor

 „Urmare a solicitării transmise Primăriei Băișoara, mi s-a comunicat oficial faptul că, pentru obiectivul de investiții Teren de sport și vestiare, racorduri și branșamente la utilități, în localitatea Băișoara, Comuna Băișoara, județul CluNU există semnat contract de lucrări” –  a spus Jișa.

Deputatul Nasra spune că liderii PNL Cluj ar trebui să dea explicații, inclusiv prefectul de Cluj, având în vedere că un primar dezinformează populația folosindu-se de un program cu finanțare europeană.

Vom reveni cu poziția primarului Liviu Ghib.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.