Închide

Un minor a fost condamnat la închiderea într-un centru de reeducare un an după ce a furat câteva pachete de țigări și bani din casă, dintr-un magazin din Turda

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 18, 2023 0 160

Un minor a fost condamnat la închiderea într-un centru de reeducare un an după ce a furat câteva pachete de țigări și bani din casă, dintr-un magazin din Turda.
Astfel, în noaptea de 9 spre 10 august s-a dovedit că o persoană a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor, apoi prin geamul magaziei, intrând în magazinul alimentar aparţinând unei firme din Turda, iar din interior au sustras cinci cartuşe de ţigări şi suma de  240 lei, cauzând un prejudiciu total de 1.510 lei. Hoțul a vândut imediat țigările sustrase, pentru 200 de lei.
Acesta a fost recunoscut după tatuaje, surprins fiind de camera de supraveghere a magazinului, dar și după amprente.
Ajuns în fața instanței, inculpatul, un tânăr de 14 ani, a arătat faptul că după ce a ieșit din magazin, acesta s-a deplasat la barul denumit popular ”La gunoaie”’ unde a vândut toate țigaretele sustrase unei persoane necunoscute în schimbul sumei de 200 lei. Acesta a mai precizat că se afla sub influența băuturilor alcoolice în momentul săvârșirii faptei, acesta fiind motivul pentru care a recurs la acest gest. Judecătoria Turda a luat faţă de inculpat măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru educativ pe o durată de un an, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Parchetul a atacat decizia la Curtea de Apel Cluj, care însă a respins apelul în urmă cu câteva zile, astfel că sentința a rămas definitivă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu