Închide

Un hoț ar fi provocat incendiul de la Spitalul Humanitas din Cluj. Bărbatul de 48 de ani a fost arestat

Actual de ClujActualitateTop News by Actual de Cluj - feb. 19, 2023 0 554

Polițiștii clujeni au reținut un bărbat de 48 de ani, după cercetări efectuate privind izbucnirea incendiului de la Spitalul Humanitas din Cluj-Napoca. Bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenționat sustragerea unor bunuri. Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauzã, arată IPJ Cluj. Bărbatul a fost prezentat instanței iar pe numele lui s-a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile.

 

“La data de 17 februarie a.c, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca- Secția 4 Poliției au dispus reținerea pentru 24 de ore, a unui bărbat de 48 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, bănuit de comiterea infracțiunilor de tentativă la furt calificat și distrugere. Faptele pentru care este cercetat acesta au fost comise la data de 16 februarie a.c, în jurul orei 22.30, la o unitate medicală situată în municipiul Cluj-Napoca, pe strada Frunzișului. Bărbatul bănuit de comiterea infracțiunilor a fost identificat în aproximativ 14 ore de la înregistrarea evenimentului. Cercetările derulate până în prezent au condus la stabilirea faptului că bărbatul ar fi pătruns în incinta spitalului, iar dintr-un vestiar aflat la parterul clădirii ar fi intenționat sustragerea unor bunuri. Ulterior, într-o încăpere situată la parter, în care se aflu diverse materiale, ar fi izbucnit un incendiu, probatoriul administrat conducând la ipoteza că acesta a fost provocat de către bãrbatul în cauzã. Incendiul, manifestat într-un spațiu exterior al unității medicale a dus la activarea planului de urgența de către reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj prezenți la locul evenimentului și evacuarea a 29 de pacienți internați. Au fost demarate activități investigative ample, în vederea stabilirii împrejurărilor în care a survenit incendiul, context în care a fost identificat bărbatul bănuit de faptele în cauză. În urma probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, iar ulterior, prezentat instanței, pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere și tentativă la furt calificat, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca. Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic, Biroului de Investigații Criminale Cluj-Napoca și Secției 2 Poliție”, a arătat IPJ Cluj.

Reprezentanții Spitalului Humanitas au anunțat public ca incendiul nu s-a produs din culpa angajaților unității medicale.

„Revenim cu actualizări referitoare la incendiul petrecut în noaptea zilei de 16 februarie.  Din cei 20 de pacienți care au fost transferați la alte spitale, 4 mai sunt internați, din care 3 vor fi externați în cursul zilei de mâine. Starea lor este una bună, aceștia fiind în afara oricărui pericol. În tot acest interval echipele noastre chirurgicale au supravegheat pacienții transferați, alături de echipele medicale din spitalele gazdă. De asemenea, am ținut permanent legătura cu familiile și aparținătorii pacienților pentru a le oferi toate informațiile de care aveau nevoie. Dorim să ne exprimăm încă o dată părerea de rău pentru această situație neplăcută. În ceea ce privește cauza, nu este de competența noastră să emitem vreun comentariu. Putem doar să confirmăm că nu a fost o problemă internă, de ordin tehnic sau operațională a spitalului. Ține exclusiv de apanajul autorităților să comenteze asupra cauzelor externe care au determinat declanșarea incendiului. Pentru noi, singurul lucru important este siguranța pacienților și a personalului medical. Nu în ultimul rând, suntem recunoscători pentru mobilizarea rapidă și implicarea impecabilă a echipajelor de intervenție, a colegilor de breaslă și a echipei noastre, pe durata întregului proces de evacuare și ulterior, pentru îngrijirea pacienților. În acest moment, continuăm operațiunile necesare pentru a ne relua activitatea în deplină siguranță și sperăm să deschidem secțiile chirurgicale cât mai curând, în sprijinul pacienților care au mare nevoie de noi. Vă mulțumim pentru sprijin și înțelegere”, a informat conducere Spitalul Humanitas.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu