Închide

Un fost subprefect din Cluj, demis, a câștigat definitiv procesul prin care cere repunerea în funcție. Va fi Clujul singurul județ cu 3 subprefecți?

AdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 16, 2020 0 1163

Un fost subprefect din Cluj, demis, a câștigat definitiv procesul prin care cere repunerea în funcție.

E vorba de fostul subprefect Zoltan Gyorke, care a anunțat azi că a câștigat procesul împotriva Guvernului României și a Ministerului Afacerilor Interne. ”Începând de săptămâna viitoare voi exercita, din nou, funcția de subprefect al județului Cluj”, arată el.

Gyorke a fost demis în 8 februarie anul trecut prin aplicarea unor dispoziții dintr-o hotărâre de Guvern privind aplicarea mobilității din funcția publică de subprefect în cea de inspector guvernamental – în același mod în care au fost înlocuiți din funcție, de-a lungul timpului, și alți subprefecți sau prefecți. Gyorke a atacat însă hotărârea de Guvern câteva zile mai târziu. ”Azi, 16 iulie, sentința a rămas definitivă prin respingerea recursului formulat de Guvernul României și Ministerul Afacerilor Interne”, a arătat Gyorke.

În acest moment Instituția Prefectului e condusă de prefectul Mircea Abrudean și de doi subprefecți – Irina Munteanu și Budai Bela. Abrudean spune pentru actualdecluj.ro că deocamdată așteaptă instrucțiuni cu privire la repunerea în funcție a lui Gyorke, caz care ar face Clujul singurul județ din țară cu trei subprefecți, în afara Bucureștiului. ”O să mă instruiască cei de la București, Ministerul Afacerilor Interne este angajatorul și va decide în consecință. Subprefecții sunt numiți prin Hotărâre de Guvern și sunt revocați tot prin HG. Eu doar dau atribuții. Chiar și fișa postului se face de către minister, numirea în funcție se face de către Guvern. Rolul prefectului nu este foarte clar definit”.

 

Citește și:

Fostul subprefect Gyorke, dat afară de Guvern, s-a întors la post, azi, după ce și-a câștigat jobul în instanță. „Clujul va funcționa cu doi subprefecți, caz unic în România”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu