Închide

Un fost jucător al CFR-ului insinuează că “U” și CFR au aranjat meciurile directe din ultimii ani

Sport by Catalin Suciu - apr. 17, 2014 0 362

Portarul lui ACS Timișoara, Nuno Claro, susține că Universitatea Cluj și CFR “sunt echipe prietene și fiecare a câștigat duelul direct atunci când a avut mai mare nevoie”.

foto: presaonline.com

CFR a obținut două titluri pe terenul Universității, în 2008 și 2012.

”În opinia mea, U Cluj a fost echipă prietenă cu CFR Cluj. Noi am câştigat acolo două titluri de campioană. Probabil acum, CFR s-a achitat, că Universitatea a câştigat în Gruia după 40 de ani. Rivalitatea aceasta locală a fost doar între suporteri, pentru că între jucătorii ambelor formaţii a fost respect şi prietenie. Acest lucru s-a văzut când a fost nevoie să câştige o echipă sau alta”, a declarat Nuno Claro pentru stiridesport.ro

 În prezent la Timișoara, Claro va avea meci cu Universitatea luni, de la ora 18:30. Portughezul s-a aflat în conflict cu aproape toată lumea în ultimele sezoane, în special cu conducerea CFR-ului. Printre altele, Claro a fost acuzat că are legături cu lumea interlopă din Cluj, iar președintele Iuliu Mureșan l-a făcut și “parazit”.

Eugen Trică, fost coechipier al portughezului are o altă variantă. “Eu atâta vreme cât am jucat la CFR, cel mai important meci era cel cu Universitatea Cluj. Mai întâi conducerea îți spunea că trebuie să învingi Universitatea și doar apoi să te gândești la campionate și trofee. Și când am antrenat CFR-ul eu n-am menajat nici un jucător în derby-urile cu Universitatea, chiar dacă aveam și-o finală de cupă cu Petrolul Ploiești. Am jucat cu ce aveam mai bun, deși riscam să mi se accidenteze titularii. Derby-urile cu Universitatea erau cele mai importante”, a povestit Eugen Trică.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Articole similare