Închide

Un „Food Hub” de Transilvania vrea să îţi aducă acasă cutii cu produse din grădinile din preajma oraşului

Economie by Kristina Reştea - iul. 03, 2018 0 433

Vinete şi roşii cherry de la o fermă din Jucu, dovlecei din Vaida-Cămăraș, miere de la „Trântorul” din Dumbrava, dulceaţă de Mărişel sau afine, zmeură şi mure din Sic. Sunt câteva dintre produsele puse pe lista de livrări la Nod Verde, o platformă care intermediază cumpărăturile de la fermieri şi producători locali.

Centrul de integrare și agregare a producătorilor și produselor din județul Cluj și împrejurimi este unui proiect al Fundaţiei Civitas pentru Societatea Civilă. Proiectul este unul recent intrat pe piaţă şi urmează să fie lansat în această săptămână. Prin această platformă, clujenii pot cumpăra produse de la gospodari și fermieri din Cluj și din împrejurimi. Comanda minimă este de 40 de lei, iar livrările se fac în Cluj-Napoca, Floreşti, Baciu, Gherla şi Apahida.

Conceptul pare să fie unul care prinde tot mai bine în Cluj-Napoca. Spre exemplu, pe site-ul web Cutia Ţăranului – un alt loc unde poţi comanda hrană proaspătă, crescută local, iar aceasta îţi este livrată acasă – Clujul este una dintre cele mai populare destinaţii.

 • author photo two

  Kristina Reştea

  Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu

  Articole similare