Închide

Un fond de investiții cu 100 miliarde de dolari în buzunare vine la Cluj ca să găsească startup-uri în IT

EconomieTop News by Actual de Cluj - apr. 11, 2019 0 848

Un festival de IT aduce în premieră în România, la Cluj, oameni-cheie din companii ca Nike sau BBC.

E vorba de festivalul Techsylvania, ai cărui organizatori spun că pregătesc „o ediție-eveniment care redefinește conceputul conferințelor de tehnologie din Europa de Est”. Festivalul numără 50 de speakeri internaționali, oameni de decizie din companii precum Nike sau BBC, dar și ingineri, fondatori, investitori, directori executivi din domeniul IT și bancar, dar și antreprenori, în total, peste 3.000 de participanți. Aceasta e a șasea ediție a conferinței și e programată între 8 și 11 iunie la Sala Polivalentă. Între vorbitori – Ion Stoica, co-inițiatorul Apache Spark și co–fondatorul Databricks, o companie evaluată la 2,7 miliarde de dolari, cu clienți precum HP și Shell; Ajey Gore, CTO al Go-Jek, una dintre cele mai mari companii din Asia axată pe ride-sharing, logistică și plăți online și evaluată la 9,5 miliarde de dolari; Adam Jackson, co-fondatorul Doctor on Demand, platforma de consultații și sfaturi medicale oferite online, care a atras investiții de 165 de milioane de dolari; Shane Luke, director senior al departamentului de AI și machine learning al Nike, dar și Matthew Postgate, directorul tehnic și de produs al BBC. Acestora li se alătură un fond de investiții din Statele Unite, Softbank Vision Fund, un fond care deține 100 de miliarde de dolari în administrare și care a luat Silicon Valley prin surprindere – fiind reprezentat la Techsylvania de vice președintele fondului, Sakshi Chhabra Mittal, după cum spunea explicat Vlad Ciurcă, co-fondator și producător executiv al Techsylvania.

Pe 10 iunie, în paralel cu conferința, va avea loc ediția cu numărul patru a Startup Avalanche, competiția internațională dedicată startup-urilor din toată lumea, organizată în parteneriat cu Risky Business. În trei ediții, peste 750 de startup-uri au aplicat în cadrul Startup Avalanche pentru a fi prezente la Techsylvania, iar 48 de proiecte din 20 țări au fost selectate pentru semifinale. Dintre acestea, unul a fost cumpărat – Ebriza, zece au avut parte de investiții majore, iar alte 17 au încheiat noi parteneriate. Astfel, 1 din 5 startup-uri prezente la Startup Avalanche a obținut o finanțare în urma participării.

Techsylvania este cea mai mare platformă de creștere prin tehnologie din România și unul dintre cele mai semnificative evenimente de tehnologie din Europa de Est. Specialiști din întreaga lume dezbat idei revoluționare, intr-un spațiu care facilitează interacțiuni valoroase între companii mari din România, antreprenori, startup-uri și fonduri de investiții. Evenimentul a fost creat în 2014 de către Oana Petruș și Vlad Ciurcă. Numărul participanților la eveniment crește anual, la ultima ediție fiind prezenți 2.200 de oameni din 27 de țări.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare