Închide

Singura Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, cea din Cluj, va fi modernizată cu bani europeni, 20 milioane de lei

SănătateTop News by Actual de Cluj - apr. 11, 2019 0 272

Singura Clinica de Psihiatrie Pediatrică din Transilvania, cea din Cluj, va fi modernizată cu bani europeni, după ce timp de 15 ani a funcționat într-o clădire concepută drept creșă, în cartierul Mănăștur.

Clădirea ar urma să fie extinsă cu 600 de metri pătrați, prin adăugarea a încă două etaje, ceea ce face ca după modernizare clădirea să aibă un subsol, parter și trei etaje, cu 30 de paturi.

La subsolul clădirii va fi organizat un spațiu tehnic și de aprovizionare și o parcare cu zece locuri destinată personalului medical. La parter se va reamenaja zona actuală de ambulatoriu de primire și internare pacienți, cu o zonă de recepție și secretariat, cabinete de consultații, cabinetul medicului de gardă, laboratoare pentru investigații paraclinice, precum și o sală de așteptare cu loc de joacă pentru copii. „La primul etaj se va reconfigura actualul spațiu prin crearea compartimentului de spitalizare permanentă, împărțit în nuclee de îngrijire în funcție de vârstă, cu mențiunea că sistemul de cazare pentru grupa de copii 1-3 ani va fi organizat pentru mamă și copil împreună, în același salon. La cel de-al doilea etaj vor fi amplasate compartimentul de toxicomani, cu acces controlat, și o zonă de activități medicale. De asemenea, la acest etaj va fi amenajată și o curte interioară – terasa deck lemn destinată tuturor pacienților internați aici. Nu în ultimul rând, la cel de-al treilea etaj vor fi construite spații dedicate învățământului: un amfiteatru, laboratoare pentru studenți, precum și o sală de școlarizare a copiilor internați, respectiv o bibliotecă media”, explică reprezentanții spitalului.

Lucrările totale, care sunt estimate să dureze doi ani, costă aproape 20 de milioane de lei, bani din care 98% sunt asigurați de UE prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) și bugetul de stat.

În prezent, Secția Clinică de Psihiatrie Pediatrică cu Compartiment de Toxicomanie funcționează pe strada Ospătăriei fără număr din cartierul Mănăștur, într-o clădire destinată inițial unei foste creșe, din momentul înființării, în martie 2004.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare