Închide

Un festival dedicat absolvenților facultății de Teatru și Film din Cluj e organizat timp de o lună, organizatorii promit ”un număr impresionant de spectacole, filme și exerciții cinematografice”

Educaţie by Actual de Cluj - mai 20, 2022 0 138

Un festival dedicat absolvenților facultății de Teatru și Film din Cluj e organizat timp de o lună, organizatorii promit ”un număr impresionant de spectacole, filme și exerciții cinematografice”.

Facultatea de Teatru și Film a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca organizează între 21 mai și 29 iunie Gala FTF, festival dedicat absolvenților facultății. ”Evenimentul va cuprinde un număr impresionant de spectacole, filme și exerciții cinematografice, expoziții sau instalații digital interactive, cursuri deschise, ateliere, întâlniri cu alumni, intersecții academice și profesionale între tinerii absolvenți și practicieni din industrie sau activități informale care pun în lumină diversitatea programelor FTF, complexitatea portofoliului artistic și implicarea creativă a studenților și profesorilor”, declară organizatorii. ”Pandemia a pus la încercare într-un mod fundamental creatorii, scriitorii, criticii sau producătorii din domeniul teatrului, filmului și a tuturor artelor ce reunesc publicul într-o sală sau un spațiu închis. Am fost cu toții constrânși să reinventăm felul în care producem sau consumăm spectacole sau produse audio-vizuale. De asemenea, actul academic a avut de suferit, dar și de învățat din această lecție a formării virtuale, la distanță. Ne întoarcem, însă, pe scene și platouri de filmare, în săli de curs și conferințe, în biblioteci ori spații alternative de studiu cu aceeași pasiune și interes care ne-a motivat constant în toată această perioadă”, adaugă aceștia.
Absolvenții de licență și master își prezintă proiectele și își demonstrează abilitățile artistice, critice și academice în fața comunității profesionale a UBB. Aici programul

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare