Închide

Un elev la informatică, din Cluj, câștigă olimpiada internațională de latină

EducaţieTop News by Actual de Cluj - apr. 19, 2019 1 222

Un elev în clasa a a XII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, Victor Șera, a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului concursului Certamen Horatianum, unde a obținut premiul I în clasamentul internațional.

Premiul a fost însoțit de o elogioasă motivație a comisiei de evaluare: „mesajul textului lui Horatius este exprimat clar, printr-o traducere cursivă, fidelă textului original. Comentariul literar, construit de o manieră precisă și originală în același timp, bogat în interpretări stilistice adecvate, dezvoltă tema propusă în mod pertinent, erudit și exhaustiv”. Din echipa României a făcut parte și un alt elev din Cluj, e vorba de Paul Horea Hossu din clasa a XII-a la Colegiul Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca. Cei doi elevi au fost pregătiți și însoțiți de profesorul Alexandru Cristian Dudău, de la Colegiul Șincai.

Olimpiada Internațională de Limbă și literatură latină Certamen Horatianum a ajuns la a 33-a ediție și s-a desfășurat în perioada 14-17 aprilie 2019, la Venosa, în Italia. Este considerată una dintre cele mai prestigioase competiții umaniste din învățământul preuniversitar european, recunoscută de UNESCO pentru promovarea excelenței în educație și a patrimoniului cultural universal.

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu