Închide

Un drum județean din Cluj se modernizează cu bani europeni, lucrările costă o sută de milioane de lei, adică peste 18 milioane de euro, lucrările așteptate să înceapă în primăvară

Administrație by Actual de Cluj - oct. 22, 2021 0 621

Un drum județean din Cluj se modernizează cu bani europeni, lucrările costă o sută de milioane de lei, adică peste 18 milioane de euro.

E vorba de drumul județean dintre Gilău și Mărișel prin Someșu Rece, în lungime totală de 44,2 kilometri, unde lucrările costă aproape o sută de milioane de lei, adică peste 18 milioane de euro.Durata noului contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare este de 18 luni, termen care curge de la data emiterii ordinului de începere. Lucrările ar urma să înceapă doar în primăvară, chiar dacă ordinul de începere a lucrărilor e așteptat să fie dat la jumătatea lunii viitoare. Lucrările presupun intervenția pe toată lungimea sectorului vizat, începând de la fundaţia drumului, în zonele unde se impune acest lucru, şi încheind cu două straturi de asfalt. Proiectul prevede totodată şi realizarea de acostamente, şanţuri, rigole şi podeţe, racorduri la drumurile laterale, montarea de parapeți metalici, investiția urmând să se finalizeze prin realizarea de marcaje şi semnalizare rutieră.

Lucrările vor fi executate de asocierea Dacia Asphalt – DP Cons – Dacia Faber – Oyl Company Holding AG SRL și au o valoare totală de 73.850.841 lei, fără TVA. Vechiul contract de execuție a lucrărilor de reabilitare și modernizare pe drumul județean 107P, încheiat cu KIAT Group Construct SRL, a fost reziliat în cursul anului 2019 din cauza nerespectării de către societate a clauzelor contractuale asumate.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare