Închide

UBB își deschide propriul centru de vaccinare și testare pentru Covid-19

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 25, 2021 0 364

Un centru de testare şi vaccinare anti-COVID-19, care este destinat atât studenţilor şi profesorilor, cât şi familiilor acestora, a fost deschis înn cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.UBB este printre cele 9 univestități din România, parte a consorțiului Universitaria, care au cerut autorităților recent ca accesul în universitate să se facă pe bază de Certificat Verde.

„Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a organizat un centru de testare şi vaccinare împotriva COVID-19. Centrul funcţionează în cabinetele medicale existente în cadrul căminului Sport XXI din Parcul Sportiv Universitar „Iuliu Haţieganu” şi este deschis pentru toţi studenţii UBB, dar şi pentru angajaţii Universităţii şi membrii familiilor acestora, indiferent de faza de vaccinare în care se află (prima, a doua sau a treia doză)”, arată UBB într-un comunicat de presă.

Prin acest demers, susține conducerea universităţii, se doreşte să se revină cât mai repede la o stare de normalitate.

„Noi ne dorim să revenim cât mai curând la normal şi, evident, această pandemie ne limitează în ceea ce priveşte activităţile academice, fie ele de predare-învăţare sau de cercetare. UBB, ca prima universitate world-class din România, trebuie să transmită un semnal şi un mesaj în sensul revenirii la normalitate. E un mesaj pe care l-am transmis în mod constant, am încercat să găsim cele mai bune soluţii pentru întreaga noastră comunitate, iar acum încercăm să venim din nou în întâmpinarea studenţilor, a profesorilor, a personalului administrativ şi a aparţinătorilor acestora cu încă un sprijin concret, deschiderea centrului de testare şi vaccinare, care ne-ar putea ajuta să revenim la o anumită normalitate”, susține rectorul UBB, Daniel David.

Consorțiul Universitaria, format din Universitatea Babeș-Bolyai și alte opt universități din țară, a solicitat autorităților ca accesul în universitate să se facă pe baza certificatului verde, potrivit edupedu.ro. Cererrea a fost formulată la o întâlnire ce a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Totodată, universitățile au pledat și pentru un cadrul legal ca predarea online și hibridă să fie posibilă după încheierea pandemiei de Covid-19.

Din Consorțiul Universitaria fac parte: Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din București, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea din București, Universitatea de Vest din Timișoara, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea „Ovidius” din Constanța și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu