Închide

Un distribuitor de gaze constată zeci de furturi la contoarele de gaz în Cluj, cele mai multe din țară. ”Duc la pierderi de gaze naturale, ce pot produce, oricând, explozii sau incendii”

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 25, 2019 0 992

Furturi cu zecile în rețeaua de gaze din Cluj, unde un distribuitor a constatat cele mai multe furturi la contoarele de gaz, din întreaga țară.

În unele județe din Moldova distribuitorul de gaze a constatat sute de cazuri de consum neautorizat de energie electrică, cu cabluri neizolate, aeriene sau îngropate, împrăştiate în scările de bloc sau între locuinţe ori sedii de firme. ”Cele mai multe situaţii au fost depistate în judeţul Iaşi, 575 cazuri, iar fiecare caz de acest fel putea să ducă la tragedii greu de imaginat”, explică reprezentanții Delgaz Grid.

Şi în sistemul de distribuţie a gazelor naturale au fost constatate numeroase intervenţii ilegale, cele mai multe dintre acestea fiind în judeţul Cluj, 173 cazuri. ”În general, s-a intervenit la contoarele de gaze naturale pentru a fi înregistrat un consum mai mic decât cel real. Acest gen de intervenţie conduce la apariţia de neetanșeități, la sistemul de prindere al contorului, neetanșeități care duc la pierderi de gaze naturale, ce pot produce, oricând, explozii sau incendii. În urma cercetărilor amănunţite efectuate împreună cu autorităţile statului, au fost identificate adevărate grupări care acționau pe acest segment”, arată aceștia.

Cele 2.500 de cazuri de consum fraudulos au cauzat companiei Delgaz Grid, pierderi de peste 4,4 milioane de lei, adică aproape un milion de euro, doar în acest an.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare