Închide

Un corp al liceului maghiar „Apaczai Csere Janos”, inaugurat de vicepremierul ungar, după o investiţie de 2 milioane euro

ActualitateTop News by Catalin Suciu - iun. 03, 2018 0 324

Un nou corp de clădire al unui liceu cu predare în limba maghiară, construit din fonduri de 2 milioane de euro alocate de Guvernul de la Budapesta, a fost inaugurat sâmbătă de vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, scrie mediafax.ro.

Semjen Zsolt a participat, sâmbătă, la o slujbă religioasă, oficiată de episcopul reformat al Ardealului, Kato Bela, în Biserica Reformată de pe strada Mihail Kogălniceanu din Cluj-Napoca, după care a vizitat Liceul „Apaczai Csere Janos”, unde a inaugurat un nou corp de clădire finanţat cu două milioane de euro de Guvernul Ungariei.

Vicepremierul Ungariei a declarat că bisericile istorice maghiare au avut şi au un rol important în păstrarea comunităţii.

„Cheia supravieţuirii şi viitorul comunităţii maghiare este să realizăm care sunt lucrurile la care nu putem renunţa, unul dintre acesta fiind viitorul copiilor noştri. Când viitorul maghiarilor din Transilvania părea a fi fără speranţă – s-au închis şcoli maghiare, se impiedica învăţarea în limba maternă, comunitatea nu a renunţat, ştia ce este cu adevărat important în această luptă pemtru supravieţuire şi păstrarea valorilor comunităţii. Bisericile istorice maghiare au avut un rol important, tot ele fac acum o muncă de păstrare a comunităţii. Doresc ca această instituţie să rămână, în continuare, un punct stabil al dezvoltării comunităţii maghiare”, a spus Semjen.

CITIȚI ȘI: Vârful nepăsării. Un tânăr imobilizat e obligat să învețe acasă după ce școala pe care a urmat-o nu a reușit să-i pună la dispoziție o rampă de acces standaridazată

Liceul „Apaczai” s-a sesizat în cazul elevului imobilizat și ne cere un drept la replică. Instituția recunoaște problema și spune că o rezolvă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.