Închide

Un clujean din Turda a fost condamnat ieri pentru șantaj după ce a amenințat angajatorul cu acte de violență

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 19, 2024 0 217

Un clujean din Turda a fost condamnat ieri pentru șantaj după ce a amenințat angajatorul cu acte de violență.

Bărbatul a fost trimis în judecată în 27 octombrie anul trecut pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj, după ce persoana vătămată, administratorul unei firme, a depus plângere. Conform actelor de la dosar, persoana vătămată administrează o firmă care are ca obiect de activitate construcţii şi renovări de imobile. In acest context, în funcţie de volumul lucrărilor, natura acestora şi capacitatea de a le finaliza, societatea persoanei vătămate subcontractează executarea unor părţi din respectivele lucrări altor persoane. În decembrie 2021, având de efectuat o astfel de lucrare, a apelat la inculpat, căruia îi cunoştea doar prenumele, deoarece mai colaborase în trecut cu acesta. S-a înţeles cu acesta să-i efectueze o anumită lucrare la respectivul imobil şi i-a predat amplasamentul inculpatului, urmând ca după finalizarea anumitor faze din construcţii, să-i achite contravaloarea lucrărilor efectuate, după recepţionarea calitativă a acesteia. Întrucât persoana vătămată a apreciata că lucrările efectuate de inculpat au nu au fost de calitate, a refuzat să-i achite contravaloarea acestora, arătând că a fost nevoit să angajeze o altă persoană care să finalizeze lucrările.

În 6 februarie 2022, după-masa în jurul orei 17, pentru a-l determina pe persoana vătămată să-i achite suma de bani ce considera că i se cuvine pentru plata lucrărilor efectuate, inculpatul i-a transmis de pe numărul personal de telefon mai multe mesaje de ameninţare cu acte de violenţă, atât la adresa sa cât şi a familiei sale, spunându-i că dacă nu ii dă banii îl va prinde şi îl va omorî pe el, iar copilul său va avea de suferit, că îl prinde şi îi dă cuţit după care poate arăta mesajele poliţiei. Persoana vătămată nu i-a răspuns la mesaje şi fiind apelat în mod repetat de inculpat nu a răspuns la apelurile telefonice, în schimb a pus la dispoziţia organelor judiciare printscreen-uri ale mesajele primite de la inculpat de pe numărul de telefon salvat în memoria telefonului său cu numele de contact .

Inculpatul a fost condamnat ieri de Judecătoria Turda la un an și opt luni de închisoare pentru șantaj, cu suspendare pe o durată de doi ani. Decizia poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare