Închide

Hoț de biciclete prins la Cluj, ieri

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 19, 2024 0 141

Hoț de biciclete prins la Cluj, ieri.

E vorba de un bărbat de 28 de ani din Cluj-Napoca, reținut ieri pentru 24 de ore de polițiștii de la secția 1, după ce l-au depistat pe bărbat pe strada Oașului în timp ce căra mai multe țevi din cupru, aproximativ 30 de kg, cu ajutorul unei roabe. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bunurile fac obiectul infracțiunii de furt, respectiv acesta le-ar fi sustras în aceeași zi din curtea unui imobil situat pe strada Calea Turzii. De asemenea, în sarcina bărbatului s-a reținut faptul că, în perioada 30 martie – 6 aprilie, ar fi comis, în diferite zone din Cluj-Napoca, patru infracțiuni de furt, respectiv ar fi sustras biciclete lăsate neasigurate în parcările subterane ale unor blocuri, cauzând un prejudiciu de 7.700 de lei. Polițiștii au depistat și ridicat cinci biciclete, care urmau a fi restituite proprietarilor.

Recomandările polițiștilor pentru posesorii de biciclete:

1. Să utilizeze sisteme speciale de tip antifurt. Recomandat ar fi utilizarea a două sisteme, unul dintrea acestea trebuie să acopere cadrul, roata din spate şi corpul de care este asigurată bicicleta, iar celălalt sistem trebuie să treacă prin cealaltă roata şi cadrul bicicletei.

2. Să aleagă locuri sigure de parcare, în special zone bine iluminate și aglomerate, de preferat într-un loc cu supraveghere video, cum ar fi stațiile de biciclete publice sau zonele deschise ale clădirilor.

3. Să noteze seria de identificare a bicicletei și să păstreze o copie a acestor informații împreună cu alte documente importante.

4. În măsura posibilității, să nu lase bicicleta nesupravegheată pentru o perioadă îndelungată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu