Închide

Un clujean care a condus rupt de beat o mașină pe al doilea cel mai periculos drum din Cluj, noaptea la ora 1, și a provocat un accident după ce a ieșit cu mașina de pe carosabil, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 14, 2022 0 137

Un clujean care a condus rupt de beat o mașină pe al doilea cel mai periculos drumd in Cluj, noaptea la ora 1, și a provocat un accident după ce a ieșit cu mașina de pe carosabil, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare, cu suspendare.

Decizia a dat-o Judecătoria Gherla în urmă cu câteva zile, în 9 septembrie, și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare, dar inculpatul și-a recunoscut deja faptele și a cerut ca judecata să se desfășoare în procedură simplificată, cu administrarea probelor din faza de urmărire penală și reducerea în consecință a pedepsei cu o treime.

Faptele s-au petrecut în 12 aprilie anul trecut, pe DN1C, al doilea cel mai periculos drum din Cluj după numărul de accidente mortale și grave, în jurul orei 1 dimineața. Atunci, inculpatul aflat la volanul unei mașini Opel în localitatea Iclod, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, în urul orei 1.35 autovehiculul părăsind partea carosabilă și lovind un stâlp de beton de pe trotuar, apoi gardul imobilului cu nr. 378. Șoferul a fost transportat la Urgențe pentru îngrijiri mdicale, fiindu-i prelevate și mostre biologice de sânge pentru stabilirea acoolemiei. Rezultatul- la ora 03.50 o alcoolemie de 1,38 g‰, iar la ora 04.50, o alcoolemie de 1,18 g‰. În declaraţiile date în faţa organelor de urmărire penală, inculpatul a recunoscut comiterea faptei pentru care este cercetat, astfel cum a fost reţinută, exprimându-şi regretul pentru aceasta. A arătat că a condus autovehiculul spre domiciliul său din localitatea Iclod, după ce, în prealabil, consumase băuturi alcoolice la locuința unui prieten din localitatea Fundătura. A mai precizat că, la un moment dat, a pierdut controlul autovehiculului pe care îl conducea și a intrat într-un stâlp de pe marginea carosabilului, fără să își poată explica ce s-a întâmplat.

Deoarece inculpatul nu a mai fost condamnat, pedeapsa aplicată nu este mai mare de 3 ani închisoare, inculpatul a avut o comportare bună în cursul procesului penal iar la termenul din 2 septembrie şi-a exprimat acordul pentru a presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, a fost condamnat la un an și patru luni de închisoare cu suspendare pe durata unui termen de supraveghere de doi ani.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu