Închide

Un clujean a vrut să cumpere nou-născutul unei femei cu 3.500 de euro

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 09, 2019 0 491

O femeie din Sălaj și-a vândut copilul nou-născut unui clujean din Huedin, care i-a promis că-i dă 15.000 de lei, adică aproape 3.500 de euro.

O tânără de 20 de ani din județul Sălaj, Andreea Rezmiveș, a dat naștere unui copil la spitalul orășenesc din Huedin, în 20 iulie, ocazie cu care a fost abordată de inculpatul Nicolae Muntean, poreclit Lai, de 54 de ani, care i-a propus să-i cumpere nou-născutul. ”În acest scop inculpatul M.N. i-a oferit inculpatei R.A. suma de 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.
Pentru a da aparență de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata R.A. a fost de acord cu propunerea inculpatului M.N., cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul M.N. este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască și pe cale de consecință să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său.
În acest sens, la data de 23.07.2019, cei doi inculpați s-au deplasat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, județul Cluj, unde fiecare a dat o declarație pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul M.N. este tatăl biologic al copilului născut la data de 20.07.2019 de către inculpata R.A., în urma unei relații pe care aceștia ar fi avut-o anterior.
După ce a fost obținut certificatul de naștere, inculpatul M.N. i-a plătit inculpatei o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei.
În cursul zilei de azi, inculpații R.A. și M.N. urmează să fie prezentați Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile”, au explicat procurorii DIICOT, care au deschis dosar penal pentru trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual.

Cei doi au fost duși în fața instanței Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă, dar instanța a dispus cercetarea acestora sub control judiciar.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare