Închide

Amenzi usturătoare din această toamnă la Cluj pentru cei care miros urât, înjură sau își cară bicicleta cu transportul public. Noul regulament de conduită va fi adoptat mâine în Consiliul Local

ActualitateAdministrațieTop News by Catalin Suciu - sept. 09, 2019 1 2588

Clujenii vor plăti sute de lei amendă dacă nu respectă un set nou de reguli pe mijloacele de transport în comun. Regulamentul va fi adoptat în acastă săptămână și propune amenzi inclusiv pentru călătorii care poartă haine murdare sau urât mirositoare atunci când se urcă pe autobuz, troleibuz sau tramvai.

Conform noului regulament, călătorii care poartă haine murdare sau urât mirositoare și urcă în mijloacele de transport în comun vor fi sancționați cu o amendă între 100 și 200 lei. Tot atât vor plăti și cei care  transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute.

De asemenea, o atititudine jignitoare sau insultătoare la adresa șoferilor sau controlorilor se poate sancționa cu o amendă între 300 și 400 lei. Cei care folosesc ţigara electronică în autobuz vor fi amendați cu 200 de lei.  Noul regulament prevede amenzi și pentru pasagerii care înjură sau fac gesturi obscene. Vor fi amendați și cerșetorii, dar și cei care își transportă bicicleta cu autobuzul.

Noul regulament de conduită va fi supus votului marți  în cadrul ședinței din Consiliul Local.

 • author photo two

  Catalin Suciu

  Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

  Un comentariu

  1. Pt biciclete nu prea inteleg…, atata timp cat in zorilor sau zona de sus a Clujului ca sa zic asa, candva erau prevazute suporturi pt bicicleta….
   Acuma nu mai sunt aceste suporturi…

  Scrie un comentariu