Închide

Un clujean a fost înșelat cu sute de euro prin clasica metodă ”șmen” la vânzarea unui telefon mobil

Actualitate by Actual de Cluj - oct. 04, 2021 1 439

Un clujean a fost înșelat cu sute de euro prin clasica metodă ”șmen” la vânzarea unui telefon mobil. Autorul a fost prins și acuzat de înșelăciune.

Autorul infracțiunii e un bărbat de 35 de ani. ”Cercetările au fost demarate în urma unei sesizări prin intermediul căreia, la data de 2 octombrie, un tânăr în vârstă de 25 de ani relata că, la vânzarea unui telefon mobil contra sumei de 6.700 de lei, ar fi fost indus în eroare de cumpărător, care i-at fi remis suma incompletă, cauzându-i un prejudiciu de 2.800 de lei”, au explicat anchetatorii. Ieri autorul infracțiunii a fost identificat și reținut pentru 24 de ore sub acuzația de înșelăciune, după care eliberat. Prejudiciul a fost recuperat.

Dar cum anume a fost indus în eroare vânzătorul? Prin clasica metodă numită ”șmen”, explică anchetatorii pentru actualdecluj.ro. ”Practic, aceştia dau o sumă de bani pentru a fi schimbată în bancnote mai mici, după care se răzgândesc sau apelează la orice tertip pentru a i se înapoia banii, în acel timp sustrăgând din suma schimbată de vânzător”. Tertipul poate fi folosit și la tranzacții, nu doar la schimbarea de bani. Aceasta înseamnă că cel interesat de achiziție prezintă întreaga contravaloare, după care într-un moment de neatenție a vânzătorului subtilizează o parte din bani.

Un comentariu

Scrie un comentariu