Închide

Cifrele pandemiei pe municipiul Cluj-Napoca anunțate de primarul Emil Boc: “Calea spre viață este calea prin vaccinare. Nu văd altă soluție. Oamenii vaccinați sunt oameni liberi”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - oct. 04, 2021 2 752

Primarul Emil Boc a anunțat principalele cifre ale pandemiei în Cluj-Napoca, la ședința Consiliului Local din 4 octombrie. 53,88 % dintre clujeni sunt vaccinați, a anunțat primarul. Rata de incidență este de 7,90 % și urmează, după cum a spus Boc, „zece zile complicate, spun specialiștii, după care urmează faza de platou și descreștere”. Primarul a mai făcut un apel la oameni să se vaccineze arântând că e singura cale pentru a trece cu bine prin boală dar și o cale spre viață și libertate. 

 

Emil Boc a spus în fața Consiliului Local că numărul de persoane vaccinate din Cluj-Napoca, 53% din totalul populației vaccinabile, este peste media națională și că arată că orașul e pe drumul cel bun, însă mai are de lucrat.

„Vaccinarea reprezintă singura cale pentru evitarea îmbolnăvirilor grave și cazurile de terapie intensivă. Cifrele arată că 92% dintre cei care au ajuns la terapie intensivă sunt nevaccinați, iar 95% dintre decese au intervenit la persoane nevaccinate …Calea spre viață este calea prin vaccinare. Nu văd altă soluție. Din perspectiva măsurilor, oamenii vaccinați sunt oameni liberi. Celor nevaccinați li se impun condiții suplimentare ca să poată accesa restaurante, să poată accesa viața publică, să meargă în oraș după anumită oră”, a subliniat primarul Emil Boc. 

Boc a mai spus că rata de incidneță este de 7,90 % pe Cluj-Napoca și că urmează „zece zile complicate, spun specialiștii, după care urmează faza de platou și descreștere”. El a prezentat cifrele și tabelele pandemiei la zi Consiliului Local. 

„Sfatul meu este sa vorbiți cu toți cei pe care îi cunoașteti și nu s-au vaccinat, să îi convingeți să se vaccineze. Felicit clujenii pentru spiritul civic, dar nu este suficient 53% (ponderea celor vaccinați în totalul populației vaccinabile – n.red.). Nu o să așteptam să ne convingă nici medicii, nici politicienii, noi ca și comunitate trebuie să facem acest efort, să ne convingem vecinii de bloc, de serviciu, etc. Calea la viata este calea la vaccinare. De asemenea, oamenii vaccinați nu au restricții. Vaccinarea este calea spre libertatea deplină și e normal ca într-o democrație să fie așa”, a mai spus primarul.

 

(Comparație cu alte orașe din țară. În clasamentul general privind rata de incidență, Cluj-Napoca se află pe locul 13 la nivel național, după cum a spus Emil Boc)

2 comentarii

Scrie un comentariu