Închide

Un clujean a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare cu executare după ce a aprins zeci de baloți de fân pe un teren viran

Actualitate by Actual de Cluj - mai 17, 2023 0 276

Un clujean a fost condamnat la trei ani și două luni de închisoare cu executare după ce a aprins zeci de baloți de fân pe un teren viran.
Bărbatul, care are patru clase și nu are loc de muncă, iar instanța care l-a condamnat a reținut că acesta ”are o comportare necorespunzătoare în familie şi societate, se află în conflict cu concetăţenii săi; este cercetat în alte 5 dosare penale pentru infracţiuni de lovire, furt şi distrugere”, a fost condamnat de către Judecătoria Gherla în urmă cu câteva zile, în 12 mai. Acesta a fost trimis în judecată după ce în 7 decembrie 2022 în jurul orei 1 dimineața a aprins în mod intenționat, și ca urmare a distrus, un număr de 150 de baloți de fân depozitați pe un teren viran din satul Bărăi, din comuna clujeană Căianu. Prejudiciul a fost calculat la aproximativ 22.500 de lei, adică peste patru mii de euro. În plus a existat riscul ca incendiul să se extindă și la bunurile din apropiere.
Pe parcursul urmăririi penale bărbatul a recunoscut comiterea faptei și a avut o atitudine sinceră, inclusiv în fața instanței de judecată.

Conform motivării instanței Judecătoriei Gherla, e fondul audierilor în calitate de suspect și mai apoi de inculpat, bărbatul a recunoscut săvârșirea faptei, indicând că motivul pentru care a aprins baloții de fân aparținând persoanei vătămate este o stare conflictuală mai veche pe care o are cu aceasta, dar că recunoaște și regretă fapta comisă, fiind probabil influențat, la momentul săvârșirii acesteia, de starea de ebrietate în care se afla.
Inculpatul a fost condamnat și la achitarea unor despăgubiri civile de 22.500 de lei plus cheltuieli de judecată în sumă de 500 de lei. Acesta se află în arest  preventiv din 7 decembrie anul trecut, urmând ca lunile de arest preventiv să fie scăzute din pedeapsă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu