Închide

Un clujean a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, după ce a furat un laptop și un telefon Nokia 3310, prejudiciu de o mie de lei

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 23, 2022 0 144

Un clujean a fost condamnat la trei ani de închisoare, cu executare, după ce a furat un laptop și un telefon Nokia 3310, prejudiciul a fost calculat la o mie de lei, nerecuperat.

E vorba de un bărbat recidivist care a fost condamnat în 4 mai de către Judecătoria Cluj-Napoca la trei ani de închisoare cu executare pentru furt calificat, iar apelul la această decizie, făcut de către inculpat, a fost respins în urmă cu câteva zile de Curtea de Apel Cluj, astfel că decizia a rămas definitivă.

Faptele s-au petrecut la începutul anului, în 6 ianuarie, când dimineața la ora 9 inculpatul a escaladat un balcon și a intrat prin geamul de la baie în birourile unei firme, de unde a furat un laptop și un telefon Nokia 3310. Prejudiciul – o mie de lei. Mai mult, după comiterea faptei, inculpatul a părăsit firma fiind observat de către un angajat, alertat de un zgomot puternic din curtea imobilului în care funcționează magazinul și care s-a întors în toaletă și s-a uitat pe fereastră, moment în care l-a observat pe inculpat că aterizează de la înălțime. Martorul a oferit detalii despre îmbrăcăminte, încălțămintea și fizionomia autorului și a precizat că autorul s-a întors către el și i-a făcut cu măna. La fața locului au fost găsite amprente ale hoțului, care prins fiind și-a recunoscut faptele.

De altfel polițiștii care au urmărit imaginile de pe camerele de supraveghere l-au recunoscut pe autor, căci acesta era cunoscut organelor de poliție, fiind cercetat în repetate rânduri. Inculpatul a recunoscut comiterea faptei și a arătat că după comiterea furtului telefonul i l-a dăruit unei femei iar banii i-a cheltuit în interes personal. Inculpatul a recunoscut şi în faza de judecată, în totalitate fapta săvârşită, declaraţia sa de recunoaştere coroborându-se cu restul mijloacelor de probă administrate în faza de urmărire penală .

Nici un comentariu

Scrie un comentariu