Închide

De la Dej, prin Mica și Unguraș, Clujul va avea aproape 7 kilometri de piste de biciclete

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 23, 2022 0 89

După ce a avizat realizarea unei piste de biciclete de 4,8 kilometri în comuna Mica (pista de la ieșirea din municipiul Dej până în localitatea Nireș), Consiliul Județean a aprobat realizarea a încă 2 kilometri de pistă de biciclete din Nireș până în localitatea Unguraș. Ambele investiții urmează să se realizeze de-a lungul drumurilor județene  DJ 161D,  DJ 172 F și DJ 161D. Ele sunt asumate de administrațiile comunelor Miza și Unguraș care urmează să depună proiecte de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Tot în cadrul unei ședințe extraordinare, consilierii județeni au aprobat realizarea unei piste de biciclete în comuna Unguraș, între localitatea Nireș din comuna Mica și localitatea Unguraș, de-a lungul drumului județean DJ 161D. în exteriorul șanțurilor existente, județul asumându-și și cadastrarea respectivului drum.

Investiția este estimată la peste 984.000 lei. Pista de biciclete urmează să aibă o lungime de 2 km, o lățime de minimum 2 metri și va fi organizată în dublu sens, respectiv în două tronsoane cu lățimea de 1 metru, câte una pentru fiecare sens de circulație.

Comuna Unguraș va susținea investiția în cadrul unei proiect cu bani europeni pe care urmează să îl depună în cadrul PNRR.

Consiliul Județean (CJ) Cluj și comuna Mica au intrat într-un parteneriat similar la începutul săptămânii pentru amenjarea unei piste de biciclete de peste 4,8 kilometri, de la limita cu municipiul Dej și până la intrarea în localitatea Nireș. Pista de biciclete urmează să fie amenajată cu bani europeni în lungul drumurilor județene DJ 161D si DJ 172 F, în exteriorul șanțurilor existente. Forul județean s-a angajat să asigure terenul necesar amenajării infrastructurii pentru biciclete iar primăria Mica va depune un proiect în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență pentru a obține fonduile necesare.

Comuna Mica este situată în extremitatea nord-estică a județului Cluj, la limita cu județul Bistrița-Năsăud. Comuna este amplasată la 5 km de municipiul Dej și la 65 de km de Cluj-Napoca având o populație de peste 3500 de locuitori.

Comuna Unguraș este situat în extremitatea nord-estică a judeţului Cluj, tot la limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud și are peste 2700 de locuitori. Localitatea Unguraș se află la 18 kilometri de municipiul Dej.

Alte administrații din Cluj au pornit proiecte de piste de biciclete de-a lungul traseului Mocăniței, pe un parcurs de 15 kilometri – Sâncraiu-Călățele, Huedin, sau de-a lungul Someșului, pe un traseul de 75 kilometri, Florești-Cluj-Napoca-Apahida (aflat în faza de licitație de contractare a studiilor de fezabilitate). Deocamdată din pista de biciclete de pe traseul Mocăniței, doar comuna Sâncraiu a reușit să realizeze partea de infrastructură de biciclete aflată pe teritoriul acesteia.

sursă foto: CJ Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu