Închide

Boc: „Nu vreau ca unii să creadă că acest oraș e o vacă de muls, pui banii în buzunar și nu te interesează soarta comunității”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 23, 2022 2 1037

Noul sens giratoriu de pe strada Frunzișului și cel mai scump din Cluj-Napoca nu a fost deocamdată recepționat, arată primarul Emil Boc. Arată bine, însă realizarea sa este o chestiune de fair-play pentru care investitorului, Dorin Bob de la Studium Green, nu trebuie să i se mulțumească, a mai spus Boc. Primarul a mai spus că realizarea girației face din investitor un om de bun simț, care a înțeles că, odată ce construiești apartamente trebuie să dai ceva și comunității, spre deosebire de alți investitori care se războiesc în instanță cu municipalitatea.

„Eu nu am semnat încă recepția lucrărilor, nu am văzut raportul de recepție la mine, când va sosi vă voi spune, Comisia de Recepție a făcut câteva observații nu de amploare, dar de nuanță, care trebuie să fie implementate și după ce va sosi la mine raportul Comisiei de Recepție, dacă va fi favorabil și avizat pozitiv de către specialiști, îi voi da drumul mai departe. Dar încă nu l-am primit pe masă”, a declarat Boc la Napoca Live.

„Nu sunt de acord cu dumneavoastră (că investitorului trebuie să i se mulțumească – n.red.). Este o chestiune de fair play din care toată lumea câștigă. Omul acela a dezvoltat o investiție importantă în oraș și în același timp a dat orașului ceea ce trebuie pentru ca acea investiție să se poată realiza. Adică un om de bun simț care și-a făcut investiția, dar a făcut și sensul giratoriu, spre deosebire de alții care au făcut în oraș, Platinia, dar când a fost să dea ceva înapoi, au dat Primăria în judecată. Îi respect pe toți în egală măsură, dar nu pot să spun lucruri care se întâmplă. Adică acel investitor respectabil primește aprobare de la primărie cu condiția să doneze teren să se poată face străpungerea cu Uzinei Electrice și să se facă legătura cu Sala Polivalentă pe acolo, după care ne dă în judecată și ne cere banii înapoi. Am glumit cu voi când v-am dat terenul și mi-ați dat voi aprobare să fac o investiție de nu știu câte milioane de euro, extrem de profitabilă și benefică pentru interesul privat. Când să rămână și interesul public cu ceva zice «nu, nu la mine în buzunar». Aici, cu asemenea atitudine nu sunt de acord. Și spun public ca lumea să înțeleagă și să judece. Când a avut șansa să ofere ceva cu parcul din Zorilor, mi-am făcut Platinia, am primit aprobările necesare, m-a sprijinit, dă în judecată Primăria. Dar să plimbi Primărie prin 20 de procese prin toată țara. Cred că nu e fair play cu orașul. Nu vreau ca unii să creadă că acest oraș e o vacă de muls, pui banii în buzunar și nu te interesează soarta comunității. Eu așa ceva nu sunt dispus să fac”, a mai spus primarul la aceeași emisiune.

Primăria condiționează dezvoltarea imobiliară din zona străzii Frunzișului de realizarea sensului giratoriu (cel mai scump din Cluj-Napoca, estimat la 2 milioane de euro) din zona ansamblurilor nou construite în zona curbei de 90 de grade de pe această arteră. Girația deservește în primul rând ansamblurile Wings și cele din zona magazinului Lidl, adică sute de apartamente.

Despre noul sens giratiriu, clujenii au comentat pe rețelele de socializare că nu a reușit să împiedice formarea cozilor de mașini pe varianta de legătură între cartierele Zorilor și Mănăștur din Cluj-Napoca.

sursă foto: Sergiu Răzvan Facebook

2 comentarii

Scrie un comentariu