Închide

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce și-a rupt în bătaie concubina

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 28, 2022 0 167

Un clujean a fost condamnat la închisoare cu executare după ce și-a rupt în bătaie concubina.

Acesta a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru violență în familie în formă continuată, după ce în 30 martie și-ar fi rupt în bătaie concubina, în mașina în care se aflau, o mașină neînmatriculată, pe o pășune în comuna Frata. Conform rechizitoriului aflat la dosar, bărbatul ar fi lovit-o cu pumnul în zona urechii drepte pe concubina sa, iar după ce au ajuns acasă a lovit-o de mai multe ori cu pumnul în față și a tras-o de păr, aceasta suferind leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare până la două săptămâni de îngrijiri medicale. Ajunşi acasă, între inculpat şi persoana vătămată, care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, a continuat scandalul, iar la un moment dat inculpatul a lovit-o de mai multe ori pe aceasta cu pumnul în față și a tras-o de păr. Seara, cei doi s-au culcat, iar dimineața la fața locului s-au prezentat organele de poliție, alertate prin serviciul 112 de mama persoanei vătămate.
Persoana vătămată a fost transportată apoi la Spitalul de Urgență Cluj-Napoca, unde a primit îngrijiri medicale.
Raportul de expertiză medico-legală emis de IML atestă că persoana vătămată prezintă leziuni traumatice multiple – otoragie dreaptă plagă sângerândă la nivelul lobului, la nivelul ochiului stâng tumefacție, fluctuentă la palpare, hematom orbito-palpebral stâng de circa 6 centimetri, la nivelul ochiului drept tumefacția pleoapei cu echimoze de dimensiuni între 1,5/0,5 cm — 0,5/0,5 cm, sprâncenos drept și zigomatic câte un placard excoriat de 0,5/0,5 cm, laxoAabial și genian stg echimoză de 3/1,5 cm, deasupra buzei superioare echimoză de 2/0,5 cm, buza superioară tumefiată cu excoriații, pe cotul stâng placard excoriat de 2,5/1 cm, pe fața laterală a brațului stâng multiple echimoze de 3/1 cm, pe genunchiul stâng multiple echimoze – care s-ar fi putut produce prin lovire repetată cu corpuri dure și lovire de corpuri sau suprafețe dure.
Inculpatul a recunoscut atât în faţa instanţei de judecată cât şi în cursul urmăririi penale că în timp ce se deplasa cu persoana vătămată, cu autovehiculul marca Toyota, s-au certat, lovind persoana vătămată cu pumnul în zona urechii drepte, iar întorşi acasă a lovit-o de mai multe ori pe aceasta cu pumnul în față și a tras-o de păr.

Mama acesteia a relatat că în 30 martie în jurul orei 18 a fost sunată de fiica sa care i-a spus că îi este confiscat telefonul de către  inculpat, și o sună de pe telefonul unui vecin. Aceasta plângea și i-a spus că a fost bătută iar cu sălbăticie, sechestrată și dată cu capul de pereți, cerându-i să vină după ea. Fiica sa este consumatoare de alcool de la vârsta de 15-16 ani, fiind și internată la Psihiatrie. Fiica sa i-a spus însă să nu cheme Poliția și a închis. Totodată martora a declarat că episoadele de violență sunt zilnice, a văzut-o de multe ori vânătă la față, strângă de gât, ochi vineți, dinți sparți, capul spart, acesta lovind-o cu genunchiul în gură și cu capul de bateria de la duș, însă şi persoana vătămată este o persoană violentă când consumă alcool.

Inculpatul, recidivist postexecutoriu, a fost condamnat la un an și jumătate de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de de violenţă în familie în formă continuată. Acestuia i-a mai fost interzis ca pedeapsă complementară dreptul de a comunica, direct ori indirect, cu persoana vătămată ori de a se apropia de aceasta la o distanţă mai mică de 50 de metri pentru o perioadă de doi ani.
”Se va avea în vedere pe de o parte că inculpatul a recunoscut comiterea faptei, care a fost comisă în stare de recidivă postexecutorie raport la menţiunile din fişa de cazier judiciar, iar pe de altă parte persoana victimei (femeie), împrejurările concrete ale faptei (lovire repetate cu intensitate pe zi, în maşină şi locuinţă, persoana vătămată fiind şi sub influenţa alcoolului), urmările faptei (leziuni care au necesitat pentru vindecare 12-14 zile, leziunile fiind la nivelul feţei, buzei). Totodată instanţa reţine, potrivit martorilor audiaţi în cursul urmăririi penale, că agresiunile comise de inculpat faţă de persoana văătmată nu sunt incidente izolate, inculpatul având un comportament violent faţă de concubina sa”, a arătat instanța în motivarea deciziei. Verdictul a fost dat în 22 septembrie de Judecătoria Turda și e atacabil cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu