Închide

Un clujean a fost condamnat la ani de închisoare în regim de detenție după ce și-a luat la bătaie propriul tată

Actualitate by Actual de Cluj - apr. 19, 2024 0 60

Un clujean a fost condamnat la ani de închisoare în regim de detenție după ce și-a luat la bătaie propriul tată. Decizia a luat-o Judecătoria Turda, ieri.

Conform actelor de la dosar, bărbatul, recidivist, a fost condamnat pentru săvârşirea infracţiunii de violență în familie, după ce în 20 ianuarie anul trecut după-masa în jurul orei 16.30 s-a deplasat la locuința tatălui său din Sălicea, unde pe fondul unor discuții în contradictorii iscate între cei doi, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feței tatălui său. Persoana vătămată a fugit la o vecină pentru a se adăposti de agresor după care a fost dusă la Urgențe pentru a primi îngriji medicale, fiind diagnosticat – în esență – cu traumatism cranio-cerebral ușor cu risc moderat, hematom, fractură a arcadei și altele. ”În concret, în ceea ce privește împrejurările și modul de comitere a infracțiunii de violență în familie, instanța reține că inculpatul a comis fapta într-un moment în care se afla sub influenţa alcoolului, element de fapt generator de pericol pentru ordinea publică şi care determină eliminarea inhibiţiilor și a temerilor, putând conduce persoana aflată sub influenţa alcoolului la o reacție violentă, lucru care s-a şi întâmplat, prin aplicarea asupra persoanei vătămate (tatăl său) în domiciliul acesteaia, a mai multor lovituri puternice, cu pumnii, în zona feţei. În urma loviturilor aplicate, persoana vătămată a necesitat un număr de 25-30 de zile de îngrijiri medicale”, a apreciat instanța în motivarea deciziei de condamnare.

Victima și-a scos certificat medico-legal, care a arătat că a suferit leziuni traumatice, care s-au putut produce prin lovire cu corp dur, care au necesitat pentru vindecare un număr de 25-30 de zile de îngrijri medicale.

Inculpatul a fost condamnat ieri la doi ani și șase luni de închisoare în regim de detenție pentru săvârșirea infracţiunii de violență în familie. A fost obligat și la plata contravalorii certificatului medico-legal, 63 de lei. Inculpatul are vârsta de 53 de ani, este necăsătorit, are 8 clase, şi este îngrijitor de animale la o fermă.

Să menționăm și celeritatea instanței în acest caz, care a avut nevoie de doar două înfățișări pentru a da un verdict, aceasta și pentru că inculpatul și-a recunoscut fapta și a fost judecat în procedura simplificată a recunoașterii învinuirii.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu