Închide

Un călător care circula fără bilet în Cluj a fost condamnat la închisoare cu executare după ce l-a amenințat cu briceagul pe conductorul de tren

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iun. 14, 2022 0 114

Un călător care circula fără bilet în Cluj a fost condamnat la închisoare cu executare după ce l-a amenințat cu briceagul pe conductorul de tren.

Inculpatul a fost trimis în judecată pentru ultraj iar Judecătoria Gherla s-a pronunțat în urmă cu câteva zile, condamnându-l pentru ultraj, după ce acesta și-a recunoscut faptele.

Acestea s-au petrecut în martie, noaptea în jurul orei 1, când inculpatul se afla în trenul Interregio 1763 care circula dinspre staţia CFR Valea Florilor spre staţia CFR Câmpia Turzii. Acesta a avut asupra sa un briceag cu lama de 9 centimetri, practic un cuțit, pe care l-a folosit pentru a-l ameninţa pe conductorul de tren, spunând că ”îi dă drumul la sânge”. Funcția de conductor, a constatat instanța, este asimilată unei funcţii ce implică exerciţiul autorităţii publice, astfel că acuzația a fost una de ultraj.

Inculpatul s-a închis într-o toaletă, motivul fiind acela de a nu fi depistat fără bilet. În momentul în care conductorul a verificat uşa toaletei şi a constatat că aceasta este închisă prin interior, a deschis uşa cu cheia pusă la dispoziţie de şeful de tren, constatând că în interiorul toaletei se află inculpatul. Conductorul i-a solicitat inculptului să iasă din toaletă evident pentru a fi controlat, inculpatul a opus rezistenţă după care a devenit agresiv verbal şi fizic, a scos cuţitul pe care îl purta asupra sa şi a gesticulat cu acesta spre persoana vătămată ameninţându-l că ”îi dă drumul la sânge”, ameninţarea fiind în legătură cu activitatea şi atribuţiile de serviciu ale conductorului, respectiv controlul biletelor şi depistarea călătorilor care nu posedă bilet, după cum se arată în motivarea instanței.

Șeful de tren, auzind ameninţările proferate la adresa conductorului i-a spus acestuia să plece de lângă uşa toaletei, apoi a încercat să să îl calmeze pe inculpat si să îl facă să iasă din toaletă, însă inculpatul a refuzat să iasă din toaletă şi s-a închis din nou în interior, astfel că martorul a anunţat Poliția Feroviară. În staţia Câmpia Turzii au intervenit poliţiştii TF care l-au dus la sediul organelor de poliţie pe inculpat, aflat de atunci în arest preventiv.

Judecătoria Gherla l-a condamnat pe inculpat, săptămâna trecută, la opt luni de închisoare cu executare, pentru ultraj; decizia poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare