Închide

Un apartament din Cluj-Napoca a luat foc, trei persoane au fost evacuate, între care un copil, șase persoane duse la spital

Actualitate by Actual de Cluj - iun. 23, 2022 0 183

Un apartament din Cluj-Napoca a luat foc, trei persoane au fost evacuate, între care un copil, șase persoane au fost duse la spital.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje de pompieri. Apelul de urgență a venit la ora 8:20, iar pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale cu apă și spumă, respectiv o autoscară, iar la fața locului au ajuns și două ambulanțe SMURD și una de la Serviciul Județean de Ambulanță. Ajunși la fața locului, pompierii au constatat faptul că apartamentul de la parter ardea generalizat, iar restul apartamentelor erau pline de fum. În paralel cu acțiunile de stingere, pompierii au efectuat o misiune de salvare-căutare la celelalte etaje. Folosind autoscara, pompierii au evacuat o femeie și un copil de la etajul doi.
În total, au fost evacuați de către pompieri doi adulți și un copil. Ulterior, au fost transportați la spital pentru investigații medicale doi copii cu vârste între 1 și 2 ani, trei femei de 42, 67 și 30 de ani, respectiv un bărbat de 32 de ani, care prezenta agitație psihomotorie. La o primă evaluare, aceste persoane prezentau o ușoară intoxicație cu fum, au transmis pompierii.

Apartamentul a fost distrus în mare proporție, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați. Totodată, au ars elementele de mobilă și electrocasnicele.

Să precizăm că la fața locului au ajuns și polițiștii, alertați printr-un apel la numărul de urgență 112 în care s-a arătat că un bărbat manifestă un comportament agresiv și aruncă cu pietre pe stradă. În baza sesizării, un echipaj de ordine publică a fost direcționat la fața locului pentru a lua măsurile necesare. Polițiștii au observat că este vorba de un bărbat recalcitrant, aflat în grădina blocului și care nu dorea să coopereze. Având în vedere aceste aspecte, pentru a lua măsurile legale, polițiștii au fost nevoiți să-l imobilizeze, bărbatul fiind ulterior încătușat. În tot acest timp, a fost solicitat sprijinul patrulelor de Poliție din apropiere pentru a li se acorda sprijin în cadrul intervenției. Polițiștii au observat degajări de fum care proveneau din apartamentul bărbatului, situat la parter, fapt pentru care au pătruns imediat în interiorul acestuia pentru a se asigura că nu există persoane aflate în pericol.

În cauză, pentru asigurarea cadrului legal necesar verificărilor, polițiștii au deschis dosar penal pentru distrugere.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare