Închide

Un actor și o dramaturgă, ambii din Cluj, sunt câștigătorii ediției din acest an a festivalului Bacău Fest Monodrame

Cultură by Actual de Cluj - mai 11, 2023 0 147

Un actor și o dramaturgă, ambii din Cluj, sunt câștigătorii ediției din acest an a festivalului Bacău Fest Monodrame.

Câștigătorii ediției a XXIX-a a Festivalului Bacău Fest Monodrame sunt actorul Ionuț Caras, de la Teatrul Național din Cluj, și dramaturga Codruța Cadar.

Festivalul ajuns la a 29-a ediție s-a încheiat aseară după ce a adunat mii de spectatori, în cele șase zile de spectacole, conferințe, lecturi și dezbateri. În acest an în concurs au intrat 11 actori, de la teatre de stat, trupe independente sau cu producții proprii.
Juriul acestei ediții de concurs, format din criticul de teatru Maria Zărnescu, regizorul Sânziana Stoican și actorul George Ivașcu, decanul Facultății de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică ”I.L. Caragiale”, București a decis, în urma vizionării spectacolelor, să acorde Trofeul Bacău Fest Monodrame actorului Ionuț Caras, de la Teatrul Național din Cluj, pentru spectacolul ”Oglinda neagră”. Câștigătorul a primit Trofeul Bacău Fest Monodrame 2023 și premiul în valoare de 3.000 de euro.

Juriul Concursului de Dramaturgie – Monodramă, alcătuit din Monica Andronescu, critic de teatru, redactor şef al revistei Artitudini, Claudiu Groza, critic de teatru şi Andrei Huțuleac, actor și regizor a decis ca Premiul ”Valentin Nicolau” să meargă la Codruța Cadar, studenta la Teatrologie în Cluj, pentru textul „Chimia unei gume de mestecat aruncate pe stradă”. Premiul pentru Concursul de Dramaturgie – Monodramă ”Valentin Nicolau” este în valoare de 1.500 de euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu