Închide

Un absolvent de Cluj ia marele trofeu al Galei Tânărului Actor Hop

Cultură by Mihai Prodan - sept. 07, 2018 0 269

Marele trofeu al Galei Tânărului Actor Hop a fost câștigat aseară de un absolvent de Cluj – dar nu e singurul rpemiu al galei care ajunge la studenți ori absolvenți de Cluj.
E vorba de Dan Pughineanu, un actor de 23 de ani absolvent al Facultăţii de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, promoția de anul trecut, și masterand la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” în București. Pughineanu e actor la Teatrul Excelsior. Juriul galei a fost format din regizorii Felix Alexa şi Roberto Bacci, actorii Florin Piersic Jr., Anca Sigartău şi Cosmina Olariu, câştigătoarea premiului de anul trecut.

Premiile pentru cea mai bună actriță și cel mai bun actor au ajuns și ele la Cluj: premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual, a fost acordat actriţei din Cluj Andreea Tănase pentru „Cine sunt Eu?”, după Unul, niciunul și o sută de mii de Luigi Pirandello. Premiul pentru cel mai bun actor, secţiunea individual, a fost acordat actorului Alex Mihai Popa, pentru „Victoria furnicilor”, dramatizare după Luigi Pirandello.

Premiul „Cornel Todea” pentru cea mai bună trupă de actori a fost acordat trupei spectacolului Schist, după Omul cu floarea în gură de Luigi Pirandello, cu actorii Radu Cătană de la UBB Cluj și Adrian Loghin de la UNATC București.

Actrița clujeancă Ana Maria Pop a câștigat premiul pentru prestanţă şi rostire scenică pentru „Fiecare cum vede”, după Fiecare cum vede, Omul cu floarea în gură, Șase personaje în căutarea unui autor de Luigi Pirandello.

Să mai spunem că în ultimii trei ani regizorul și producătorul clujean de film Tudor Giurgiu acordă unuia dintre concurenţii Galei HOP şansa de a face parte din programul „10 pentru film la TIFF” iar în acest an ocazia o primește actorul Tiberiu Enache, pentru „Atenţie, se filmează!”, după Caietele lui Stefano Gubbio.

Citește și:

Gala Tânărului Actor Hop: majoritatea nominalizărilor vin la Cluj

 • Tags
  author photo two

  Mihai Prodan

  Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

  Nici un comentariu

  Scrie un comentariu