Închide

Gala Tânărului Actor Hop: majoritatea nominalizărilor vin la Cluj

Cultură by Mihai Prodan - iul. 16, 2018 0 110

Mai mulți studenți din Cluj sunt câștigători ai preselecției la Gala Tânărului Actor Hop, organizată de Uniunea Teatrală din România (UNITER), după jurizări care s-au încheiat în weekend.

Astfel, între câștigători sunt Cătălin Asanache, Norbert Boda, Nadina Cîmpianu, Claudia Moroșanu, Ana-Maria Pop, Alexandru Mihai Popa, Dan Pughineanu, Andreea Tănase și Maria Teișanu, toți de la universitatea „Babeș-Bolyai”. Sunt 9 de toți, mai bine de jumătate din totalul câștigătorilor, în număr de 17. Restul câștigătorilor preselecției vin de la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti și Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. De asemenea două dintre cele trei nominalizări la secțiunea „grup”, „Schist” după „Omul cu floarea în gură” de Luigi Pirandello și respectiv „Suicidal – colaj de povestiri scurte de Luigi Pirandello din volumul Poveşti despre sinucidere” sunt puse în scenă de absolvenți ai UBB Cluj. Mai exact prima e pusă în scenă de Radu Catană, absolvent al Universităţii „Babeş-Bolyai”, Cluj-Napoca şi Adrian Loghin, absolvent al Universității Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” Bucureşti, iar a doua – de Norbert Boda, Andrei Han, Alex Macavei, Maria Teișanu, Bogdan Ujeniuc, absolvenţi ai UBB.

Ediţia a XXI-a a Galei Tânărului Actor al cărei director artistic este Miklós Bács, actor la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj și profesor la UBB Cluj, se va desfăşura la Costineşti în perioada 3-6 septembrie.

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu