Închide

Ultimul "proiecțel" pe harta campusului Emerson din Tetarom

EconomieTop News by Kristina Reştea - iul. 10, 2014 0 1035

Grupul american Emerson are în derulare demersurile pentru autorizarea proiectului pentru ultima bucată de teren aflată la dispoziția companiei în parcul industrial Tetarom II. Aici, societatea urmează să mai ridice o ultimă clădire de birouri și spații de mentenanță și depozitare, fiind vorba însă de un proiect de mici dimensiuni în comparație cu recent inaugurata investiție din campus.

 

Planul Urbanistic de Detaliu a fost prezentat și a primit avizul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU) la începutul lunii. Proiectul vizează construirea unei clădiri de mici dimensiuni, de aproximativ 1.000 mp, care va servi pentru depozitarea de substanțe care se folosesc în producție și care include și spații de birouri, pentru partea administrativă. Noua clădire va fi amplasată „în singurul loc în care se mai poate amplasa ceva în campusul Emerson”, a precizat proiectantul de la Archdesign, biroul responsabil de proiect. În vecinătatea amplasamentului unde s-a dezvoltat campusul mai există un teren de aproximativ 1 ha, aflat în proprietatea municipalității și rezervat extinderii Emerson, dar acesta nu a fost încă transferat, deși există deja o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, de mai mulți ani. „Îl cedăm către Emerson”, a promis primarul Emil Boc, la ședința CTATU în care s-a discutat cel mai recent proiect al companiei americane.

 

Grupul american Emerson, ocupantul parcului industrial Tetarom II de la Bulevardul Muncii, a trecut pragul de 2.000 de angajați, la șapte ani de la începerea operațiunilor din Cluj. Compania și-a inaugurat în această săptămână oficial cea mai recentă etapă de proiect din campusul de la Bulevardul Muncii, un complex cu spații de producție și birouri, cu o capacitate pentru încă 700 de oameni. Investiţia în noile facilităţi de pe platforma din Cluj-Napoca a ajuns la 55 de milioane de euro, susțin reprezentanții companiei. Investițiile de până acum (exceptând complexul inaugurat în această săptămână) au trecut de 75 de milioane, au precizat oficialii companiei. Campusul include șase clădiri, are în jur de 2.000 de angajați și 270 de poziții deschise.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare