Închide

Ultimii kilometri pe drumul Bucureștiului: grupul care a pornit, pe jos, de la Cluj ajunge în Capitală

Actualitate by Kristina Reştea - ian. 19, 2018 0 1690

Grupul care a pornit săptămâna trecută din Cluj-Napoca, pe jos, spre protestul din Capitală a ajuns în ultima etapă de traseu și se pregătește de intrarea în București. Pe drum, li s-au alăturat, pe distanţe mai lungi sau mai scurte, şi alte persoane, inclusiv nevăzători.

Ieri, grupul a ajuns în Ploiești, a anunțat inițiatorul marșului de la Cluj, Sorin Bobiș, urmând ca azi să continue marşul spre capitală. Protestatarii se așteaptă la „întăriri” mai consistente sâmbătă, pe ultimii 20 de kilometri.

Drumul Otopeniului:

Traseul Marșului Speranței din ziua 11, adică sâmbătă (ziua protestului) va fi următorul:
Primăria Otopeni (12:00) – Băneasa (13:00) – Piața Presei Libere (13:30) – Arcul de Triumf (14:00) – Sediul ALDE (14:30) – Sediul PSD (15:00) – Piața Victoriei (16:00) – Piața Romană (16:30) – Piața Universității (17:00), unde are loc protestul împotriva modificărilor legilor Justiţiei şi a codurilor penale.

Pe traseu, protestatarii care au străbătut drumul pe jos au fost întâmpinați cu încurajări, mâncare și chiar oferte de găzduire peste noapte. Miercuri, în a opta zi de mers pe jos, în echipa de drum s-au alăturat oameni noi și s-a făcut un popas la mormântul lui badea Cârțan, legendarul ţăran român care a mers pe jos la Roma. „O zi cu vreme urâtă, ploaie şi în final lapoviţă. Am fost impresionaţi când la intrarea în judeţul Prahova am fost întâmpinaţi de un domn cu pâine şi sare. Am fost conduşi în Sinaia de protestestari din acest oraş, care ne-au arătat mormântul lui badea Cârţan, loc unde am aprins o lumânare”, a relatat Bobiș.

 

Întâmpinați cu pâine și sare (Foto: Popoviciu Sorin):

Înainte de plecare, dar şi de pe drum, Sorin Bobiş a spus că a ales această formă de protest pentru a le atrage atenţia în primul rând bucureştenilor. “Dacă noi putem face un astfel de drum, bucureştenii pot coborî din apartamente, din blocuri în ziua protestului şi să ni se alăture”, a spus iniţiatorul “Marşului Speranţei”, un horticultor din Cluj, care a participat la Revoluţie, dar şi la protestele anticomunism din 1990.

UPDATE

Sorin Bobiş realatează, într-o postare pe Facebook, că la finalul zilei de vineri grupul a ajuns la câţiva km de Bucureşti. „Am plecat din Ploieşti împreună cu mulţi manifestanţi din acest oraş. Oameni frumoşi, oameni inimoşi. Ca de obicei, am fost înconjuraţi cu multă căldură, am primit ceai, cafea şi niste pateuri foarte gustoase. Mulţumim ploieştenilor!
Drumul a fost lung, dar nu am întâmpinat dificultăţi. Pe tot traseul am fost însoţiţi de o maşină a poliţiei. Ni s-au alăturat membri noi, în seara aceasta grupul permanent numără 18 persoane. Mâine vom pleca din faţa primăriei din Otopeni la ora 10. Cei din Bucureşti ne-au pregătit un traseu pe care ni se vor alătura şi alţi protestatari. Mâine în jurul orei 17 vom ajunge în Piaţa Universităţii. Ajunşi aici, marşul nostru se va încheia şi vom continua ca manifestanţi la marele miting. Mâine vom avea un traseu uşor, cam 20 de km”, a menţionat Bobiş, care a menţionat că dedică familiei ultima etapă a marşului spre Capitală.

Citește și:

Drumul Bucureștiului. Un grup de la Cluj a pornit, pe jos, spre protestul din Capitală din 20 ianuarie. Mesajul: “Marșul Speranței. Toți pentru Justiție, cu fiecare pas”

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare