Închide

Cunoscut UDMR-ist clujean, fruntaș în organizarea transportului protestatarilor la București

ActualitatePolitica by Cosmina Fernoaga - ian. 19, 2018 1 1376

Pe vremuri lider marcant al organizației UDMR Cluj, azi simplu membru al acestei formațiuni politice, Ekstein-Kovacs Peter se implică activ în organizarea mitingului de la București, ce va avea loc în 20 ianuarie. El a scris pe pagina sa de Facebook că-i așteaptă pe toți cei interesați să participe la protest să vină la sediul Fundației Tranzit din Cluj, unde-și are biroul, pentru a achita suma de 100 de lei, pentru transport:

”Haideți cu noi! Pe 20 ianuarie, la București, la miting. Nori negri se adună: premierul desemnat a declarat că sprijină total contrareforma din justiție. Pe 20 ianuarie să apărăm cât mai mulți statul de drept.
Închiriem un autobuz, cu plecarea spre București sâmbătă, sosirea acasă duminică dimineața.
Costul dus-întors e de 100 RON ce se va achita cu anticipație la sediul Fundației Tranzit, str. Barițiu nr. 16, în fundul curții, joi-vineri între orele 11-18” –
a postat Eckstein-Kovacs pe pagina sa de Facebook.

E în barca USR?

UDMR colaborează bine cu PSD, iar Eckstein-Kovacs Peter nu s-a ferit să iasă public și să-și critice colegii, apreciind că formațiunea maghiară (din care și el face parte), nu trebuia să sprijine în Parlament modificările aduse la legile justiției. Politicianul maghiar i-a acuzat pe colegii săi, în cadrul unui interviu acordat Hotnews, că aceștia ar fi făcut un troc cu reprezentanții PSD-ALDE.

În prezent, Eckstain-Kovacs Peter este mai apropiat de reprezentanții USR, transmit surse din UDMR pentru Actual de Cluj. ”Nu prea știm ce face domnul Eckstein. Îl vedem foarte rar pe la noi, mai nou protestează alături de USR. A fost prezent inclusiv la marșul LGBT. Sigur, el și-a dorit să fie președinte în locul lui Kelemen Hunor. Cum nu i-a ieșit, s-a dus cu Traian Băsescu și insinua că noi suntem soluția imorală. Acum cochetează cu USR”, arată un UDMR-ist.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare