Închide

Uite Istanbulul, nu e Istanbulul, de pe Aeroportul Cluj. Anunțul săptămânii: vine un nou operator pe rută

ActualitateEconomieTop NewsUncategorized by Kristina Reştea - iun. 07, 2016 0 376

Operatorul aerian Atlasglobal va opera pentru prima dată zboruri regulate pe ruta Cluj-Napoca – Istanbul, anunță azi reprezentanții Aeroportului internațional „Avram Iancu” Cluj. Tot ei au mai anunțat în acest an alte trei companii care urmau să opereze pe aceeași rută, dintre care una a amânat zborurile și o alta nu are încă destinația Cluj activă.

Noul jucător, Atlasglobal, va opera de la Cluj, începând cu 18 iulie, cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână cu aeronave de tip Airbus A321, cu 204 locuri.

Ruta Cluj-Napoca – Istanbul – Cluj-Napoca va fi operată în zilele de luni, miercuri și vineri după următorul program:

orar atlasglobal istanbul

 

Compania aeriană Atlasjet Airlines a fost înființată la data de 14 martie 2001 în Turcia, iar primul zbor a fost operat pe 1 iunie 2001. În anul 2015 compania aeriană a decis să continue operarea zborurilor sub denumirea de Atlasglobal. În prezent, Atlasglobal operează cu un total de 24 de aeronave din flota sa globală – din care o aeronavă de tip Airbus A319, 9 aeronave Airbus A320 și 14 aeronave Airbus A321 – spre peste 40 de destinații.

 

preturi atlas

Cluj – Istanbul:

turcia nou

 

De asemenea, Turkish Airlines a pus în vânzare bilete din 1 iunie pe ruta Cluj-Istanbul și programează primele zboruri la mijlocul lunii iulie.

turkish

Amintim că reprezentanții Aeroportului din Cluj-Napoca mai anunțau nu una, ci două companii aeriene care operează din Cluj-Napoca pe aceeași rută, iar primele zboruri erau programate la început de iunie; până la urmă acestea au întârziat să ajungă. Era vorba de companiile aeriene Tarom și Pegasus, care erau anunțate la jumătatea lunii trecute că intră pe ruta Cluj-Napoca – Istanbul – prima din 1 iunie, cealaltă din 2 iunie. Tarom a retras ulterior de la vânzare biletele pe această rută, iar pe site-ul Pegasus destinația Cluj-Napoca e indisponibilă.

Tarom și Pegasus renunță la cursa Cluj – Istanbul, primele curse erau programate azi și mâine. Pe rută intră Turkish Airlines, primele zboruri sunt în iulie

Acum, operatorul de stat Tarom are totuși bilete disponibile, în această lună, din 8 iunie:

tarom nou

 

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu