Închide

UiPath vrea să facă în București un centru al talentelor europene. Daniel Dines: „Cel puțin jumătate dintre oamenii cu care am crescut au părăsit România (…) Titlul de cel mai bogat om din România mi-a creat doar dezavantaje”

Economie by Actual de Cluj - iul. 22, 2021 0 57

Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, cea mai mare companie românească, afirmă că cel puțin jumătate din oamenii cu care a crescut au părăsit România, motiv pentru care vrea să facă la București un centru al talentelor europene. Dines spune că nu cheltuie mult pe obiecte și că titlul de „cel mai bogat român” i-a adus doar dezavantaje, arată economedia.ro.

Dines a acordat un interviu publicației Sifted.eu, în care își descrie lupta pentru a crește UiPath, viața și plecarea din România, dar și concepțiile despre mâncare și, mai ales, bani, în contextul în care a devenit cel mai bogat român.

Dines afirmă că titlul de cel mai bogat om din România i-a creat doar dezavantaje. „Pe asta s-a concentrat presa românească. Nu și-au dat seama cât de mare era UiPath. Nu au înțeles că este cea mai mare companie din România”, spune el, adăugând că banii nu înseamnă atât de mult pentru el în schema mai largă a lucrurilor.

„Am trăit foarte prost la 20 de ani, apoi la Microsoft am trăit ca un american din clasa de mijloc, după ce m-am întors în România, am trăit din 2.000 de euro pe lună în următorii 10 ani. Nu merită să te lupți toată viața pentru a obține bani dacă vrei o vacanță mai bună, acesta este cel mai stupid lucru din lume”, spune el.

Dines precizează că, în ciuda bogăției, nu cheltuiește mulți bani pe obiecte. „Am descoperit cel mai bun lucru pe care îl pot cumpăra banii în această lume și nu sunt bunuri. Îmi plac hainele sport ieftine. Cel mai bun lucru îl reprezintă îndrumarea și sfaturile unor oameni extraordinari”, spune el, care afirmă că a avut privilegiul să joace tenis cu Victor Hănescu, care era pe locul 26 în lume.

Dines afirmă că nu crede în construirea dinastiilor și intenționează să-și dea o mare parte din avere.

Acum doi ani, UiPath a demarat o fundație pentru a ajuta copiii defavorizați din România. „Este ca și cum ai plăti un impozit”, spune el.

Citește și:

UiPath, primul unicorn din România cu birouri la Cluj, cel mai valoros startup din piața inteligenței artificiale din lume? Ar fi evaluat la 7 miliarde dolari

Visul industriei de IT din România a devenit realitate: UiPath, un start-up pornit într-un apartament din Bucureşti, cu birouri la Cluj, s-a listat la New York, cea mai puternică bursă a lumii. Daniel Dines a sunat clopoţelul de la NYSE dând startul zilei de tranzacţii. La preţul de listare de 56$ valoarea pachetului de acţiuni deţinut de Dines este de 6,1 mld. dolari

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu